AHOL MEGTALÁLSZ MINKET

Belső tréner képzés személyes konzultáció

Szeretnél többet megtudni az intézményről, a képzésről, a trénerekről és a tematikáról? Egyeztess időpontot velünk egy személyes konzultációra a Vista Verde irodájában, ahol már most felteheted a számodra fontos kérdéseket.

Belső tréner képzés indul 2019 szeptember 21-től

Helyszín: VISTA VERDE OKTATÁSI KÖZPONT

1085 Budapest József krt. 37-39. 4. em. 28. (51-es kapucsengő). A 120 órás képzés részvételi díja: 480.000.- Ft/fő (Áfa: 0%, tárgyi adómentes) Kedvezményes ár: 432.000.- Ft/fő (Áfa: 0%, tárgyi adómentes)

120 ÓRÁS BELSŐ TRÉNER KÉPZÉS IDŐPONTJAI, TEMATIKÁJA

A csoportmunka nagy hangsúlyt kap a képzés során, ezért arra törekszünk, hogy már az első találkozás alkalmával elkezdjük kiépíteni a bizalmi légkört és a csoporttagok megismerjék egymást. Megvitatjuk a szakmához kapcsolódó motivációikat, félelmeiket, és ránézünk arra, hogyan is működik a tréneri hivatás napjaink szervezeti realitásában.

Az alapvető tréneri kompetenciák megismerését követően egy önismereti blokk segíti a résztvevőket, hogy megismerjék saját erősségeiket és fejlesztendő területeiket. Egyéni akciótervet készítenek maguknak, amelyet fókuszban tartanak mentoraik segítségével a képzés során. A nap további részében a tanulási stílusokról, személyiség típusokról és a típusok egymáshoz kapcsolódásáról lesz szó.

A tréning igények felméréséhez, kialakításához és a tréning indításához kapcsolódó tréneri kompetenciákat fejlesztjük ezen a napon. Elsajátítják, hogyan kell:

 • hatásosan indítani egy tréninget,
 • keretezni, a megállapodásokat visszajelezni,
 • facilitálni az ismerkedést és a bizalomépítést,
 • kiépíteni a tanuláshoz szükséges motivációt,
 • kialakítani a „jégtörést” és az energizálást.

A képzés ezen pontján aktuálissá válik a csoportdinamika erősítés technikájának és az együttműködés fejlesztésének elsajátítása, amelyet saját élményen keresztül tanulnak meg a résztvevők. A csoportszerepek nagy hangsúlyt kapnak ezen a napon, tudatos szintre emeljük a csoportban betöltött szerepüket és megtanulják a tanulási kör típusait. 

A hatásos kommunikáció, az asszertivitás, az értő figyelem és az empátia erősítése népszerű feladatok a tréningeket megrendelők körében. A résztvevők megtanulják, hogy is néz ki egy testreszabott tematikus tréning nap, ami tartalmazza a tréner egyéniségét és erősségeit, így ismét nagy hangsúlyt kap az önismeret.

Trénerként kihívás lehet, ha egy „ellenálló” vesz részt a tréningen. Megtanulják felismerni, megérteni az ellenállás okát, így tudjuk kezelni azt. Megbeszéljük milyen az intro-extrovertált, a vicces, a befeszült, a mindent tudó és még sorolhatnánk mennyiféle viselkedést produkálnak a résztvevők. A rivalizálás, a konfliktusok kialakulása olyan esetek, amelynek kezelését szintén elsajátítják a résztvevők. 

A következő alkalom során a csoportmoderációs technikáké lesz a főszerep. A résztvevők nem csupán megismerik, hanem meg is tapasztalják és gyakorolják ezeket. A technikák megmutatják, hogyan lehet hatékonyan, szem előtt tartva egy jól strukturált célt, csoportmunkát vezetni. Ilyen módszerek például a csoportalakítás, csoport motiválás, workshop és facilitálás.

Aki a tréneri hivatást választja, nyilvánvalóan ismeri a mondást, hogy a tréner a saját személyiségével dolgozik. Fontos a kiállás, az előadói stílus, hiszen mindezzel hatunk a csoportra, és befolyásoljuk is a csoport működését. Egy tréner munka közben „pódiumon van”, így fontos, hogy magabiztos legyen az inspiráló témafelvezetésben, a rövid prezentációk megtartásában, az interakciók kialakításában, a gyakorlatok levezetésében.

Az előző téma folytatásaként a résztvevők továbbra is gyakorolják az előadás-technika és csoportbefolyásolás fontosabb elemeit (hatásos prezentáció, eszközhasználat, váratlan és nehéz helyzetek kezelése). A bizalmi légkör, a mentorok támogatása és az elsajátított tudás segítségükre lesz abban, hogy kamatoztathassák saját erősségeiket, és kialakíthassák sajátos tréneri stílusukat.

A tréning módszertanának sajátosságaiból (önismeret, tapasztalati tanulás, csoportdinamika) fakadóan számos esetben előfordul, hogy a résztvevőkben pszichológiai folyamatok indulnak el. Trénerként magabiztosnak kell lennünk a pedagógiai-pszichológiai folyamatok facilitálásában. Így a résztvevők gyakorolják a határozott tréneri fellépést, a megfelelő visszajelzést, és megtanulják hogyan kell elősegíteni az önreflexiót.

Mindenki másként értelmezi a valóságot, legyen szó adatokról, értelmezésekről, ítéletekről. Ezek az értelmezésbeli különbségek konfliktusokhoz, félreértésekhez vezethetnek, ezért törekednünk kell arra, hogy egy közös platformon működjenek a tréning során. A közös nyelv kialakításában segítenek a mutatószámok, skálák, közös fogalom alkotások, aminek a technikáját megtanulják a résztvevők.

A tréning nem végződhet egy átfogó összegzés nélkül. A tanulságok levonása, a visszajelzések adása, a tudás- és tapasztalatösszegzés nem csak azt segítik elő, hogy a tanult tudás hosszú távon megmaradjon, hanem a hatásos zárást is. A jó zárás kulcsfontosságú az utánkövetés során, illetve a tréning műfaj iránti attitűdöt is pozitívan formálja.

A megismert és begyakorolt módszerek alapján:

 • feltárja a szervezeti-képzési igényeket és ezek alapján testre szabott tréningeket ajánl, tervez és valósít meg,
 • specifikus készségeket mér fel és fejleszt (pl. vezetői, kommunikációs, tárgyalástechnikai, stb.),
 • csapatkohéziót és együttműködést fejleszt,
 • csoportműködést moderál és ezt meg is tanítja a dolgozóknak/vezetőknek (pl. hatékony meetingek),
 • önismeretet fejleszt,
 • arra használja a személyiségét és a kompetenciáit, hogy embereket és csoportokat fejlesszen a napi szintű hatásosabb alkalmazkodás és boldogulás érdekében.

A belső tréner képzésünk gyakorlatias, hiszen leginkább tapasztalati tanulással lehet elsajátítani a módszertanát. Emellett fontosnak tartjuk elmondani, hogy tudományos megalapozottságú technikákat adunk át, modern pszichológiai és pedagógiai megközelítésben, a jelenkori vállalati igényekre reagálva.

A hallgatóknak nem adunk “kész forgatókönyvet” hiszen trénerként az imporvizációs készség, a rugalmas gondolkodás fejlesztése áll a célpontban amellett, hogy az ember- és önismeret és a csoportdinamika észlelése, adaptív kezelése van a fókuszban. Ezért az ismeretanyagot és az eszköztárat úgy adjuk át a résztvevőknek, hogy önálló módon képesek legyenek különböző tematikákra saját forgatókönyveket kidolgozni, szem előtt tartva a csoport sajátosságait, tudásszintjét.

A fentiek magabiztos végzéseben, és az ehhez tartozó önismeretben. Jót és jól, mellébeszélés nélkül! Tudományosan megalapozott, modern, a mai világ igényeire reagáló képzési módszerek kompetens használatában.

 • Engedélyezett felnőttképzési intézmény és képzési program
 • Piacképes szaktudás és gazdag tréneri eszköztár
 • Napjaink szervezeti realitásának megfelelően kialakított tematika
 • Több ezer óra tréneri tapasztalattal rendelkező tréner csapat
 • Nyomtatott és elektronikus jegyzetanyagok eszközökkel, tesztekkel
 • Szakmai segítség az új vállalkozás elindításában
 • Mentor program, amely megfelelő szakmai támogatást nyújt a kezdő lépésekben

Mindazoknak, akik hisznek az együttműködésen alapuló vezetésben, az egyének és csoportok folyamatos fejlesztésben, akik erőforrást látnak a csoport hatékonyabb működésében, és mindezeket tevékenyen szeretnék előmozdítani. Továbbá azoknak, akiket szeretnének akár külső, akár belső trénerként tevékenykedni a jövőben.

A KÉPZÉS OKTATÓI TRÉNEREI

A Vista Verde a képzések magas színvonalának biztosítása érdekében nagy hangsúlyt fektet a szakmailag kiváló, tapasztalt oktatók megnyerésére, továbbá az Intézmény vezetése tudatosan törekszik arra, hogy csak a szükséges előfeltételekkel és referenciákkal rendelkező trénerekkel működjön együtt.

 • Trénereink a hazai coaching szakma elhivatott, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező képviselői.
 • Az ICF nemzetközi coaching szervezet által minősített PCC és ACC Coach trénerek
 • Engedélyezett Business Coach képzésünk Coach-trénerei  Magyarországon egyedülálló módon több, mint 10000 óra Couching tapasztalattal, garantálják a legjobb minőséget!
Kis-Tamás Lóránd

„Pszichológusként embereket, szervezetfejlesztőként pedig emberek által működtetett rendszereket támogatok az elérni kívánt változásokban. Több mint 10 éve dolgozom egyéni és csoportos konzultációs módszerekkel, életvezetési és munkapszichológiai témakörökben. Bár az időm nagy részében gyakorlati munkát végzek, fejlesztői megközelítésemben a tudományos megalapozottság és az érvényes kutatási háttér is alapvetően fontosak számomra. Így a tudomány aktuális eredményeinek gyakorlatba való átültetését kutatóként is feladatomnak tartom. Szervezetfejlesztőként főleg szervezeti diagnosztikával (mérés, visszajelzés, akciótervezés), szervezeti filozófia kialakításával (jövőkép, küldetés, értékrend), változásmenedzsmenttel, krízis feldolgozással foglalkoztam, míg executive és life coachként a legtöbbször a vezetői önismeret, reziliencia, stresszkezelés és kiégés-megelőzés, a változások menedzselése,  munka-magánélet egyensúly, mindfulness (tudatos jelenlét a mindennapokban és a munkában) témákkal szembesültem munkám során.

Kedvenc tréning témáim között szerepel az asszertív kommunikáció, stressz- és konfliktuskezelés, idő- és feladatgazdálkodás (személyes hatékonyság), motiváló és csapatépítő vezető, reziliencia, együttműködés-fejlesztés, mindfulness, fejlődés-orientált gondolkodás, csoport moderációs és prezentációs technikák és készségek. Megbízott egyetemi oktatóként a Budapest Műszaki Egyetem Ergonómia és Pszichológia Tanszékén, a Metropolitan University-n, Budapesti Gazdasági Egyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen tartott előadásokat Szervezetpszichológia Szervezeti kommunikáció, Projektmenedzsment, Szervezetfejlesztés, Szociálpszichológia, Tréning módszertan, Coaching (gyakorlat), Munkapszichológia témákban. Szabadidős tevékenységeimben is a változás és a fejlődés lehetőségeit keresem, legyen az harcművészet, sport vagy tánc.”

 

Kisházy Gergely - belső tréner oktató

Különféle technikákkal több, mint 25 éve vezetek kompetenciafejlesztő tréningeket, szervezetfejlesztő műhelymunkákat, személyes vezetőfejlesztéseket. Leggyakrabban szervezetdiagnosztikával, kiválasztással, képzési rendszerek kidolgozásával, tréner- és moderátorképzéssel, vezetőfejlesztéssel, tudásteremtés alapú csoportmoderációs- és befolyásolástechnikával, inspiráló előadói módszerekkel, változás- és motivációmenedzsmenttel foglalkozom.

A felsőoktatásban a József Attila Tudományegyetemen, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen és a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen tanítottam, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen dolgozom oktatóként. Az kommunikációhoz és a pszichológiához kapcsolt oktatott tantárgyak között szerepel(t) az alkalmazott coaching kommunikáció, a retorika, a szóvivői beszéd- és érveléstechnika, a közszereplés, az üzleti prezentáció, a vokális befolyásolás pszichológiája, a kreatív problémamegoldás pszichológiája, az önismeret és személyiségfejlesztés, az alkalmazott médiakommunikáció, a tárgyalástechnika és kifogáskezelés, a mediáció pszichológiája, a politikai tanácsadás pszichológiája és a szociálpszichológia.

Pszichológusként legszívesebben a szervezeten belüli zaklatások alkalmazott kríziskommunikációjával és azok igazságügyi munka- és szervezetpszichológiai vonatkozásaival, krízisfeldolgozással, törvényszéki bírók tárgyalótermi váratlan helyzetekre való felkészítésével, politikusok köz- és médiaszerepléseinek tervezésével és hatékonyságelemzésével, beszédalapú kiválasztással, beszédteljesítmény-értékeléssel és -fejlesztéssel foglalkozom.

Egész szakmai életem során mindig több „kalapot” viseltem: egyszerre vagyok terapeuta, tréner és kutató. Ezért fontos számomra, hogy minden tréningem lehetőséget adjon az önismeretre, a valódi emberi kapcsolódásra, a hiteles forrásból szerzett elméletek megismerésére és a tanultak valóéletre vonatkozó, praktikus alkalmazásának begyakorlására.

Tréneri karrierem egy multinacionális cégnél kezdődött, ahol Training managerként és mentorként ügyeltem a 400-600 alkalmazott fejlődési igényeire, fejlesztettem a belső tréneri közösséget és tartottam magam is tréningeket új munkavállalóknak, tapasztalt szakértőknek és a vezetőségnek egyaránt. A mentori közösséggel itt dolgoztuk ki az egyedi trénerképző programunkat is, amely a kiválasztástól egy sikeres pilot alkalomig vezette végig a résztvevőket. A személyre szabott képzési terv része volt egy mentorálási folyamat, tréningek, kötelező irodalmak és házifeladatok – ezeknek köszönhetően a tréneri közösség előtt megtartott pilot tréningek általában sikeresen végződtek.

2015 óta szabadúszó trénerként dolgozom, továbbra is elsősorban soft skill készségek fejlesztésén. Az elmúlt években tartottam csapatépítést ELTE hallgatóknak és tanároknak, 70 fős multis csapatnak és vezető PR-ügynökségnek; vezetőket képeztem pénzügyi szektorban; kommunikációs készségeket fejlesztettem és egészségmegőrző interaktív előadásokat tartottam gyógyszercégeknél és tartottam interaktív pszicho-művészeti tárlatvezetést kortárs művészeti múzeumban. Kedvenc témáim: változáskezelés, konfliktus-kezelés, munka-magánélet egyensúly, ön-management, networking és a kiválasztás-készségmérés (AC/DC).

Terapeutaként az egyenrangúságra, hitelességre és elfogadásra építő Kliens-központú (rogersi) megközelítést, valamint a spontaneitást, kreativitást és akciókészséget fejlesztő pszichodráma módszereit alkalmazom.

Trencsényi Judit

Tanári és menedzseri diplomáim megszerzése után, ötvözve a megszerzett tudást, más oldalról közelítettem a megismert területekhez. 2001 tavaszán bekerültem egy nemzetközi fejlesztő csapatba, ahol kiváló hazai és külföldi tréner, tanácsadó szakemberektől tanulhattam meg a tréneri, fejlesztői szakma alapjait. Az ott töltött tíz év során rengeteg tudást, tapasztalatot szereztem a szervezetfejlesztésben, a különböző típusú és méretű szervezeteknél végzett munkáim során.

2011-től egyéni vállalkozóként dolgozom, együttműködve több céggel, szakmai munkacsoporttal, illetve civil szervezettel. 2014-ben elvégeztem egy mediátorképzést, 2016-tól bejegyzett mediátor vagyok. Az elmúlt 15 év során, a több mint 1000 tréning megtartása után elmondhatom, hogy volt alkalmam trénerként, szervezetfejlesztőként gyakorolni, fejleszteni tudásomat. Vezetőképző, trénerképző, kommunikációs, kapacitásépítő, szervezetfejlesztő, CSR, csapatépítő témákban külsős munkatársként, illetve független trénerkent, fejlesztőként, coachként dolgozom, cégeknek, civil szervezeteknek, és az állami szektorban egyaránt. Részt vettem szervezeti működési – olykor kísérleti – modellek kidolgozásában, tesztelésében, utánkövetésében. Dolgoztam képzési tematikák kidolgozásában, fejlesztésében, hatékonyság mérésben. Facilitáltam szervezetek, hálózatok stratégiai tervének kidolgozásánál, üzleti tervek, projekttervek elkészítésénél önállóan dolgozni, bár mindig is keresve és megragadva a szakmai együttműködési, és a team-munka lehetőségeit.

Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével erősítheti meg a részvételi szándékát.

A jelentkezéshez felsőfokú végzettség (diploma) szükséges, melynek másolati példányát a jelentkezéshez csatolni kell (elektronikus formátum esetén JPG, vagy PDF).

A bekapcsolódás nincs szakmai végzettséghez, előzetesen elvárt ismeretekhez kötve.

Képzésünk nyílt csoportos képzések, melyek a minimum létszám megléte esetén indulnak. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 15 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

Középfokú végzettség esetén csak tréning formájában végezhető el, de ebben az esetben a díj áfa köteles. Kívánunk nyitni azok felé is, akik még nem rendelkeznek diplomával és szeretnének az életükben változtatni a kommunikációs technikáikon egyszerűbb családi, párkapcsolati, munkahelyi konfliktusaikon, ezért tréning formájában is elvégezhető a Belső Tréning képzésünk.

A képzés helyszíne: Vista Verde Oktatási Központ, 1085 Budapest József krt. 37-39. IV. em. 28. (51-es kapucsengő). A képzés időpontjával kapcsolatos kérdéssel, vedd fel velünk a kapcsolatot!

A képzés tematikájából néhány főbb pont:

 • A vállalati tréningek fajtái és jellegzetességeik, napjaink szervezeti realitásában
 • Az igényfelmérés, és tréning „testreszabás” módjai, valamint a bizalomépítés első technikái
 • Szervezeti, csoport és egyéni igények és felmérésük
 • Az általános tréneri feladatok ismertetése
 • Önismereti tapasztalat és tudás szerezése a tréningmunkára vonatkozó személyes erősségeikről és fejlesztendő területeikről
 • A különböző tanulási stílus preferenciák és a hozzájuk illeszkedő tréneri technikák
 • Dinamikus személyiség elméletek és az eltérő személyiségek kapcsolódása
 • A folyamatok facilitálása
 • Hatásos tréningindítás és keretezés
 • Asszertivitás, értő figyelem, érzelmi intelligencia
 • Konfliktusok, ellenállás kezelése, bevonás
 • A csoport, csoportdinamika, csoportszerepek
 • Beszédtechnika, prezentációs technika és improvizációs készség fejlesztése

A KÉPZÉS DÍJA

A képzés alap ára: 480.000 Ft

Early Bird ár: 432.000 Ft (Early Bird határidő: 2019. szeptember 10.)

ONLINE JELENTKEZÉS

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

Aktuális

Nyári könyvajánló

“Az olvasással tudást halmozunk fel az agyunkban, de sajátunkká az csak a gondolkodás révén válik.”John Locke A hat gondolkodó kalap – Edward de Bono “Edward de Bono

Részletek »

A munkahelyi kiégés jelei

          A legtöbb munkavállalóval előfordul, hogy néha napján fáradt, nincs kedve dolgozni, akár unja, amit csinál, na de mi van abban az esetben, ha minden

Részletek »