Life Coach képzés

Life Coach képzés
Kiemelt

Life Coach képzés

SEGÍTS MÁSOKAT CÉLJAIK MEGTALÁLÁSÁBAN, A VÁLTOZÁSBAN!

Life Coach képzésünk engedélyeztetési száma

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv által engedélyezett tanúsítványt adó képzés, száma: E-000378/2014/D001(akkreditált program)

Induló Life Coach képzéseink

LIFE COACH KÉPZÉS BUDAPESTEN szombatonként

Időpont:

2017. Szeptember 30., szombat – 2017. December 16., szombat

12 hétvége, szombatonként 9:00 – 18:00

Helyszín: 1085 Budapest, József krt. 37-39., IV. em.

.

LIFE COACH KÉPZÉS PÉCSETT szombat-vasárnap, kéthetente

Kezdés időpontja: kérem érdeklődjön az őszi képzés időpontja felől.

Helyszín: Fordan Hotel

 

A Life Coach

A Life Coach segít az embereknek kikerülni abból a kerékvágásból, amibe úgy érzik beleragadtak,- akár kapcsolati problémával, gyásszal, munkahelyi gondokkal küzdenek, vagy egyszerűen csak úgy érzik hiányzik valami az életükből, elfogytak a céljaik, az álmaik.

A Life Coach kérdésekkel segít a kliensnek rátalálni a valódi dilemmára, kitűzni azt a célt, amiért hajlandó dolgozni, motiválja, hogy minél több megoldási alternatívát találjon és a végén meghozza a maga számára optimális döntést. A coach folyamatosan támogatja a klienst az általa végrehajtott változás tartóssá tételében.

A Life Coach “személyi edzőként” támogatja kliensét céljai elérésében, és segít olyan akadályok leküzdésében, amelyen túljutva örömtelibb, harmonikusabb életet élhet. Együtt térképezik fel a szükségleteket és tervezik meg a célhoz vezető utat.

A Life Coaching egyre népszerűbb és egyre keresettebb hazánkban, úgy, mint az egész világon. Ennek a hivatásnak az a különlegessége és egyben nagy felelőssége, hogy életeket változtat meg, pozitív irányban. És az első élet, melyet a coach átformál, a saját magáé. Felemelő érzés látni azt a személyes növekedést és fejlődést, ami minden egyes diákunknál másképp nyilvánul meg, de mindegyiküknél figyelemre méltó.

A képzésünkön résztvevők egészséges önbizalmat nyernek saját képességeik megismerése révén. Erősségeiket tudatosan használva, a coaching eszköztár megismerésével és begyakorlásával felkészülten tudnak másokat is ezen az úton végigvinni.

Milyen ismereteket ad át a Life Coach képzés?

 • Erős önismereti alapok
 • Érzelmi intelligencia
 • Kérdezéstechnika
 • Motivációs technikák
 • Konfliktus-és stresszkezelési ismeretek
 • Időtervezés és – gazdálkodás
 • Empátia és tolerancia
 • Széleskörű támogató eszköztár
 • Több, mint 50 coaching eszköz elsajátítása
 • Manipuláció és befolyásolás eszközei, kivédése
 • Hogy induljak el mint Coach?

 

Kiknek ajánljuk a Life Coach képzést?

Mindazoknak, akiket érdekel mások sorsa, és tevőlegesen is hozzájárulnának környezetük jobbá tételéhez. Munkájuk, magánéletük során szívesen alkalmaznák a coaching módszer technikáit, eszközeit, a képzés során elsajátított kompetenciákat:

 • akik hivatásos, államilag elismert tanúsítvánnyal rendelkező coachokká szeretnének válni;
 • akik üzlettulajdonosok, vezetők, menedzserek és szeretnének a képzésünkön elsajátítható kompetenciákkal hatékonyabbá, eredményesebbé válni;
 • akik a jelenlegi munkájukhoz kapcsolódóan jól tudják használni a coaching ismereteket: pl. tanácsadók, mentorok, HR területen dolgozók, különböző segítő, gyógyító szakmákban dolgozók, rekreátorok…
 • akik ösztönösen „coach-olnak”, akikhez szívesen fordulnak buzdításért és szeretnék a motiválás módját, eszközeit tudatosan, szakszerűen alkalmazni, és akár kiegészítő bevételi forráshoz szeretnének jutni;
 • akik coachok, és szeretnének új módszerekkel és eszközökkel gazdagodva, tudásukat felfrissítve még jobbakká válni;
 • akik szeretnék önmagukat fejleszteni, magánéletüket, karrierjüket sikeresebbé tenni.

 

A Life Coach képzésre jelentkezés feltételei és módja

Érettségi bizonyítvány szükséges, előzetes szakmai képzettség nem feltétel.

A részvételi szándék megerősítéséhez kitöltött jelentkezési lapra és az érettségi bizonyítvány elektronikus másolati példányának elküldése szükséges (jpg vagy pdf).

Képzésünk nyílt csoportos képzések, melyek a minimum létszám megléte esetén indulnak. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 15 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

A Life Coach képzés időtartama

120 óra, (12 oktatási nap). + 5 óra mentor coaching (3 alkalom) A tanúsítvány átvétele után nem engedjük el a kezeteket, lehetőséget biztosítunk saját kliens élmény megtapasztalására, mely által a coach munka minősége is javul.

A saját coaching folyamat elindításában, melyet már a képzés alatt el kell kezdeni, konzulensek nyújtanak segítséget. A dolgozat megírásához, szintén a képzésben résztvevő trénerek biztosítanak segítséget.

A mentor és a konzulensek által biztosított további ~10 óra nem kötelező, de a dinamikus induláshoz sok segítséget adnak ezek a konzultációk.

Az oktatási nap reggel 9.00-től délután 18.00-ig tart. Normál ütemű képzésnél az oktatási napok szombatra esnek, intenzív képzésnél szombat-vasárnap tartjuk.

A Life Coach képzés helyszíne

 • Budapest, Vista Verde oktatási központ (csoport létszámától függően esetleg módosulhat)
 • Pécs

A Life Coach képzés díja

Life Coach képzésünk díja: 310.000.- Ft. (Tárgyi adó mentes), mely tartalmazza a jegyzeteket és a vizsgaköltségeket is.

Képzésünk igény esetén két részletben is finanszírozható.

Vizsga és a képzés elismerése

Vizsga: A life coach jelölteknek a 6. képzési alkalom után ki kell választaniuk egy külsős klienst (lehetőleg nem barátot vagy rokont, hanem egy olyan partnert, akivel nincsen semmilyen függőségi viszony), és el kell kezdeniük a life coaching folyamatot, folyamatosan alkalmazva a képzésen tanultakat annak érdekében, hogy a képzés befejezésére már az akvizíciós beszélgetést és legalább 3-4 coaching ülést meg tudjanak valósítani, melyről kell majd az írásbeli házi dolgozatot elkészíteniük. A vizsga másik része a szóbeli vizsgázás.

Tanúsítvány: A teljes programot elvégzők a képzés végén kapnak tanúsítványt, mely kiadásának feltétele az aktív részvétel a gyakorlatokon, a hatékony, együttműködő részvétel a teljes képzés ideje alatt. A résztvevő hiányzása nem lépheti túl a megengedett 15%-os hiányzás mértékét. A tanúsítvány kiadásának további feltétele a program írásbeli és szóbeli – szituációs – esetgyakorlati záróvizsgájának legalább „Megfelelt” szintű teljesítése.

Life Coach oktatók

Life Coach képzésünkben több tapasztalt, ACC és PCC coach, tréner, oktató vesz részt, akik számos résztvevőt indítottak már el a Life Coach pályán.

Miért a Vista Verde?

 • Life Coach képzésünk tematikáját a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) kompetenciák alapján készítettük.
 • A Vista Verde az új felnőttképzési törvény szerinti engedélyeztetett intézmény. A képzés a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv által engedélyeztetett, akkreditált program. Engedélyszáma: E-000378/2014/D001.
 • Több mint 2400 órában képeztünk több mint 20 jókedvű és eredményes csoportot az elmúlt évek alatt, ami sok-sok tapasztalatot és pozitív visszacsatolást eredményezett.
 • Közel 50 coaching eszközt és a teljes képzési anyagot a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk, amely – folyamatosan bővítve – egy coach valódi kincskészletévé válik.
 • Kölcsönös bizalomra, nyitottságra, őszinteségre és segítségnyújtásra alapuló élethosszig tartó barátságokat kötnek a résztvevők és a trénerek is.
 • Leghatékonyabb a tapasztalati úton való tanulás: résztvevőink az elmélet mellett sok valódi és szimulált esetgyakorlattal sajátítják el a coaching folyamatokat: valódi kliensekkel gyakorolhatják a coaching folyamat egyes elemeit.
 • “Konzulens program a képzés alatt” programunkkal a junior coachoknak nyújtunk szakmai támogatást. Az első “éles” ülés megtervezésében, a dilemma feloldásában, az eszközök kiválasztásában, a lezárásban, és az esetleges utánkövetésben adnak a konzulensek hathatós segítséget. A konzulens program része az is, hogy a jelölt le tudja adni házi dolgozatát.
 • Nagy hangsúlyt fektetünk a coaching vállalkozás beindításához szükséges tudás és tapasztalat átadására (át pozicionálás, kliens megtalálása, honlap készítése, önmarketing, stb.)
 • Végzett hallgatóinknak rendszeresen szervezünk esetmegbeszéléseket, ahol a tapasztalatcsere mellett a felmerülő nehezebb helyzeteket is átbeszéljük (klubnapok / szupervízió).
 • Life coach képzésünk vezető trénere és egyben szakmai vezetője Besnyi Erika a hazai motivációs trénerek, life és business coach-ok egyik elismert szakembere.
 • Képzésünk helyszíne a távolabbról érkezők számára is a vasút és busz pályaudvarokról metróval könnyen megközelíthető.
 • A nálunk végzett coach-ok a képzés sikeres elvégzése után, igénybe vehetik ún. “mentor coaching” programunkat. Az üléseket öt alkalommal  lehet igénybe venni, előre egyeztetett időpontokban. A végzett hallgató a képzés és a szóbeli vizsga során észlelt fejlesztendő területekről, kompetenciáiról kaphat így visszajelzést, valamint saját bőrén tapasztalhat meg egy komplett coaching folyamatot. Az üléseken, a képzésen kapott visszajelzések alapján készítünk személyre szabott akciótervet. Az ülések témái lehetnek: Önbizalom erősítése, saját márka építése, saját, vagy kliens elakadásának megbeszélése.

 

LIFE COACH KÉPZÉS BUDAPESTEN szombatonként

Időpont:

2017. Szeptember 30., szombat – 2017. December 16., szombat

12 hétvége, szombatonként 9:00 – 18:00

Helyszín: 1085 Budapest, József krt. 37-39., IV. em.

.

LIFE COACH KÉPZÉS PÉCSETT szombat-vasárnap, kéthetente

Kezdés időpontja: kérem érdeklődjön az őszi képzés időpontja felől.

Helyszín: Fordan Hotel

 

További információ:
Kovács Zoltán, tel: +36 70 321 18 69, e-mail: info@vistaverde.hu

Oktatók:

Besnyi Erika vandermeer-1

Besnyi Erika ACC

Life, Business és Management Coach,

Action Learning
Facilitátor,
tréner

van der Mer Gabriella PCC

Life, Business és Teamcoach,

Tréner Facilitátor, oktató

Mogyoróssy Szabolcs

Business coach,

Action Learning Facilitátor,
tréner