Önismereti tréning

XL – Önismereti tréning VISTA ÉLET AKADÉMIA

Miért XL? Mert már betöltötted a 40-et és kicsit viccesen, római számokkal kifejezve.

Ha egy picit megállsz most, és számvetést készítesz, mi az a 10 mondat, amivel összefoglalnád az eddigi életedet?

Mit mesélnél el magadról, ha egy újságban „meghirdetnéd” a saját életedet?

Egy 0-tól 10-ig terjedő skálán hogyan értékelnéd, mennyire vagy elégedett azzal, ahogy élsz?

Kinek ajánljuk az önismereti tréninget?

Sokszor mondják, hogy a mai negyvenesek a „régi” harmincasoknak felelnek meg. Valóban elmondhatják magukról: közelebb vagyunk a harminchoz, mint a húszhoz és még előttünk az élet! Annyi mindent tehetünk még magunkért és másokért és rengeteg élményt szerezhetünk… De közben már felépítettünk valamit, van biztos, esetleg kicsit már megunt állásunk, szép házunk szép hitellel, talán sokadik párunk, akivel szívesen eltűnnénk  a naplementében kézenfogva (ha nem csak este 9-kor találkoznánk otthon, amikor már lement a nap), a gyerekeink már kirepültek vagy felköltöztek a fészbúkra. És itt vagyunk. És még tenni akarunk valamit. Magunkért, másokért. Élni, alkotni, jól érezni magunkat.

 

Ha elgondolkodtattak a fentiek, talán érdekelni fog az XL önismereti tesztünk is – amit negyveneseknek állítottunk össze az eddigi képzések és coaching beszélgetések alapján.

XL önismereti teszt

 

Az önismereti tréning tematikája

1. NAP

  • Önismereti és önmotivációs gyakorlatok, játékok sok-sok aha-élménnyel és humorral: ki vagyok, hogyan váltam ilyenné és milyen leszek, ha nagy leszek? Milyen erősségeimre tudok építeni?
  • DISC személyiségtipológia – milyen karakter vagyok és hogyan tudok eredményesen együttműködni más karakterekkel? Milyen társ illik hozzám? Hogyan tudom megérteni a gyerekeimet és megértetni magamat? (gyakorlatok, filmrészletek elemzése, szituációs feladatok);
  • Asszertív kommunikáció – hogyan tudok önérvényesítő módon kommunikálni (pl. a főnökömmel) és megérteni másokat?

2. NAP

  • Változás-modellek és jövőtervezés – merre szeretnék menni és valóban azt akarom-e, és mi kell ahhoz, hogy készen álljak rá;
  • Életvezetési és life coaching elemek: hogyan tudom magamnak és másoknak a legjobb kérdéseket feltenni az újratervezéssel kapcsolatban;
  • Hogyan szabaduljak ki a túsz szerepből (munka, kapcsolat, önkorlátozó hiedelmek) és vállaljam fel önmagam és a döntéseimet: személyiség-elemző és motivációs tesztek.

A program igény szerint céges belső fejlesztésként is, akár kihelyezett céges tréning formában is megrendelhető.

Az önismereti tréning időtartama:

2 nap

Az önismereti program kezdési időpontja a jelentkezések számától, a minimum 8 fő meglététől is függ.

Az önismereti tréning ára:

50.000 Ft + ÁFA / fő (A tréning költsége tartalmazza a tréningen résztvevő a jegyzet anyagát is.)

Az önismereti tréning legnagyobb erősségei

A résztvevők és a tréner által közösen megalkotott remek, alkotó légkör, az interaktív gyakorlatok, a humor, az aha-élményt kiváltó játékok, tesztek, coaching eszközök és az őszinte beszélgetések.

A résztvevőknek a program sikeres elvégzését követően IGAZOLÁST állítunk ki, mely kiadásának feltétele az aktív, hatékony, együttműködő részvétel.

Önismereti tréning: Miért mi?

Tréning és Coaching piac ismerete

A Vista Verde Oktatási Központ idén ünnepli 20 éves fennállását. Cégünk különböző típusú szakmai rendezvényeket szervez az érdeklődők számára, elsősorban engedélyezett tanúsítványt adó felnőttképzések, mesterkurzusok és tréningek, workshopok formájában. Ügyfeleink közt egyaránt megtalálhatóak KKV-k és multinacionális vállalatok, közintézmények, illetve magánszemélyek is. Közös bennük, hogy olyan tréningcéget kerestek partnerül, amely azon túl, hogy magas színvonalú, az igényeiknek leginkább megfelelő képzéseket biztosít számukra, számos olyan többletszolgáltatást is nyújt, melyek elősegítik, hogy a tréningeken részt vevők a lehető legnagyobb hatékonysággal használják a megszerzett elméleti- és gyakorlati tudást, tapasztalatot.

– Az ICF nemzetközi coaching szervezet által minősített  ACC Coach trénerek

A Vista Verde a képzések magas színvonalának biztosítása érdekében az elejétől fogva nagy hangsúlyt fektet a szakmailag kiváló, tapasztalt oktatók felkutatására és megnyerésére, továbbá az Intézmény vezetése tudatosan törekszik arra, hogy csak a szükséges előfeltételekkel és referenciákkal rendelkező trénerekkel működjön együtt.

Az ICF coachok igyekeznek olyan magatartást tanúsítani, amely jó fényt vet a coaching szakmára; tisztelettel viseltetnek a coaching különböző megközelítései iránt, és tudomásul veszik, hogy kötelesek betartani a vonatkozó törvényeket és jogszabályokat is.Széleskörű hazai és nemzetközi gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkező szakmai közösség, mely működésének alapja a közös gondolkodás, közös értékrend és a közös cél.

ÖNISMERETI TRÉNING, 2 NAP

Minimum létszám esetén indul. Kérésre kihelyezett céges tréningként is megszervezzük.

 

További információ:
Kovács Zoltán, tel: +36 70 321 18 69, e-mail: info@vistaverde.hu

Oktató: