Csapatépítés típusai

Melyik csapatépítési módszer felel meg az Ön cégének?

Businesswoman holding laptopHa azt szeretné, hogy cége tagjai hatékonyabban, eredményesebben végezzék munkájukat, kiváló csapatmunkára van szükség. Az egyazon csoportba kerülő munkatársak nem alkotnak automatikusan nagyszerűen működő csapatot. Pedig egy jól együttműködő csapat – extra profitként értékelhető módon, többet ér el, sokkal hatékonyabban és ráadásul jobb kedvvel, mint azok, akik csak egymás mellett végzik a saját dolgukat. Időre van szükségük az embereknek, hogy megismerjék egymást, megtanuljanak együttműködni és bízni egymásban, és ahhoz is, hogy kialakuljon a csapatszellem. Éppen ezért, minden cég számára (hacsak nem egyszemélyes vállalkozásról van szó) fontos és megtérülő befektetés a csapatépítő készségek elsajátítása és alkalmazása, amihez  számtalan remek eszköz és játék áll rendelkezésre.

Szerencsére ma már nem az a kérdés, hogy szükség van-e csapatépítésre, hanem sokkal inkább az, hogy milyen program a megfelelő a társaság számára. Ha beírja a hazánkban legnépszerűbb internetes keresőbe, hogy “csapatépítés”, több mint 300 000 találat közül válogathat. De melyik szól Önöknek?

A vállalati csapatépítő programok eredményessége elsősorban azon áll vagy bukik, hogy a cég szükségleteinek megfelelő csapatépítő módszert sikerül-e  kiválasztani. Ehhez azt kell meghatározni, milyen hatást várnak a rendezvénytől. Ez alapján a programokat kétféle típusba sorolhatjuk.

Közös élmény alapú program

A legáltalánosabb formája a csapatépítésnek a közös élmény alapú program, aminek a fő célja, hogy a szórakoztató közös esemény során a résztvevők között szorosabb kapcsolat, egyfajta bajtársiasság alakuljon ki. Sok vállalat alkalmazza az ilyen típusú programot jégtörőként egy új csapatnak, vagy amikor éppen egy összeszokott társasághoz érkezik új tag. Remek programok szervezhetők jutalomként, de szívesen kapcsolják például valamilyen konferenciához vagy éves eseményhez is szórakoztatásként, illetve a lelkesítés fokozására.

Egy ilyen típusú program költségvetése a majdnem nullától a csillagos égig terjedhet, hiszen bármilyen szórakoztató tevékenység lehet közös élmény a közös reggelitől, vagy filmnézéstől kezdve az extrém sportokon keresztül, a többnapos luxus utakig.  A helyes választást a csapattagok száma és összetétele is befolyásolja. Például vegetáriánus résztvevőknek nem szerencsés disznótoros programot szervezni.

Viselkedésváltozás alapú program

A másik módszer, a viselkedésváltozás alapú program akkor jó választás, ha a csapatépítés célja, hogy magasabb szintű teljesítményre sarkallja a résztvevőket, vagy egy olyan kihívással néz szembe a csapat, aminek kezelése egy közös tréninggel segíthető elő.  Többen ezt nevezik a hagyományos csapatépítő programnak, ami tulajdonképpen egy olyan tréning(sorozat), ahol a készségfejlesztésen van a hangsúly. Ha a csapatunk  olyan új helyzet előtt áll, amiben még nincs tapasztalata, például egy olyan új célt tűztek ki, ami új feladatok ellátását kívánja meg, vagy  szervezeti változásokkal jár, akkor egy testreszabott,  eredményorientált tréning újfajta módon kovácsolhatja össze a résztvevőket. Abban az esetben is hatékony megoldás ez a fajta program, amikor valamilyen akadály veti vissza a csapat teljesítményét. Ilyen lehet például egy kommunikációs probléma, vagy egy konfliktushelyzet. Rendkívül hasznos az olyan alapkészségek elsajátítása, mint a kommunikáció, a konfliktuskezelés és probléma megoldás. Mivel ezek elősegítik a mélyebb megértést, hatékonyabban tudnak a csapattagok egymásra hatni. A közösen átélt kihívások pedig erősebbé teszik a csapatot.

Sokan azt hiszik, hogy a viselkedésváltozás alapú tréningek kevésbé élvezhetőek. Az igazság az, hogy egy jól kivitelezett programot általában nagyra értékelnek a részvevők a hatékonyság miatt. A lényeg, hogy a program szórakoztató és interaktív formában tartalmazza mindazt, ami az Önök által kívánt eredményhez szükséges.

Kevés  az olyan csapatépítő szervezet, amely kiváló tapasztalatokkal bír mindkét módszert illetően. Leszögezhetjük azonban, hogy a viselkedés változás alapú tréningek lebonyolítására specializálódott  cég általában   megfelelő közös élmény alapú programokat is tud biztosítani. Azok a cégek viszont, akik professzionális élmény programokat kínálnak, nem biztos, hogy hatékony fejlesztő tréningekkel is tudnak szolgálni.

A csapat építése önmagában is egy állandó kihívás, de mindenképpen megéri a befektetést, ha az eredmény egy hatékonyan teljesítő csapat, ami egyszerre pénzt termel és pénzt takarít meg.

Szívesen állunk rendelkezésére mindazon kis-, és nagyvállalatok számára, akik megismernék tapasztalatainkat.

 

További információ:
Kovács Zoltán, tel: +36 70 321 18 69, e-mail: zkovacs@vistaverde.hu