Nagy nevek, kis ötletek

Nagy nevek, kis ötletek

Vajon milyen ötletek vezérlik a cégek megalkotóit az üzlet nevének megválasztásakor? Honnan származik az olyan ismert márkák, mint az Ikea, a Sharp, az Adidas elnevezése? Íme néhány érdekes tény, amelyekről eddig talán nem hallottál még.

 

IKEA

A két első betű a cégalapító Ingvar Kamprad nevéből származik. És ha kiderítjük, melyik faluban nőtt fel, már meg is van az E és az A betűk eredete: igen, Ingvar Kamprad az Elmtaryd Agunnaryd nevű helyen cseperedett fel.

SHARP

A szó magyar jelentése: éles. A vállalat legelső terméke pedig a mindig hegyes, betétes ceruza (az eversharp pencil) volt.

EBAY

Az ebay, a világ legnagyobb online piaca, induláskor még része volt az Echo Bay Technology Group csoportnak. Ám az EchoBay.com domain akkoriban már foglalt volt, így maradt az ebay.com.

ADOBE

John Warnock, az alapító, a háza mögött csordogáló Adobe patakról nevezte el a céget.

REEBOK

Afrikában az antilopot úgy hívják: rhebok.

LEGO

A LEGO bizony régóta van velünk, 2000-ben ünnepelte 80. születésnapját. A dánok világszerte ismert játékának neve a dán „játssz jól” kifejezésből, a „leg godt”-ból ered.

PEPSI

Fura, de az egyik emésztőenzim, a pepszin adta az ötletet az ital nevéhez.

ADIDAS

Az egyik alapító, Adi Dassler becenevét örökölte meg a cég. Érdekesség még, hogy Adi bátyja, Rudi Dassler, később kivált a cégtől és megalapította saját sportmárkáját, a Ruda márkát, amit később átkeresztelt Puma névre.

Nincs hozzászólás

Nem kommentelhető.