Öt kérdés, amit minden mentornak fel kell tennie

Öt kérdés, amit minden mentornak fel kell tennie

A Harvard Business Review online felületen az üzleti stratégia, a tervezés, a vezetés témáival foglalkozik. Egy érdekes cikkükben azokat a kérdéseket gyűjtötték össze, melyeket szerintünk a mentoroknak érdemes lenne alkalmazniuk. (Az öt kérdés eredetileg Deepak Chopra tollából származik.) Az alábbiak szerinti sorrendben megválaszolva azokat, hatékony diagnosztikai eszközként szolgál. Kinek segít? A mentoráltak, a beosztottjaink irányában, illetve általánosságban akkor alkalmazhatjuk, ha tanácsadóként vagy akár coachként dolgozunk. Emellett használhatjuk öndiagnosztikára is, hogy felmérjük saját lehetőségeinket és kapacitásainkat.

  1. Mi az, amit valóban tenni szeretnél, vagy amivé lenni szeretnél?
  2. Mi az, amit jól végzel annak érdekében, hogy elérd a célodat?
  3. Mi az, amit nem jól végzel és megakadályozza, hogy elérd?
  4. Mit fogsz holnap másképp tenni azért, hogy megvalósítsd?
  5. Én hogyan segíthetek, hol van leginkább szükség a segítségre?

Nézzük meg kicsit részletesebben az öt kérdést.

  1. Mi az, amit valóban csinálni szeretnél, vagy amivé lenni szeretnél? Ez a kérdés a célkitűzésre irányul és az illető elhivatottságát, elkötelezettségét is felméri. Megfogalmazza a feladatot.
  2. Mi az, amit jól végzel annak érdekében, hogy elérd a célodat? A kérdéssel felderíthetjük az erősségeket, felszínre hozhatjuk, miben vagyunk jók természetünknél fogva.
  3. Mi az, amit nem jól végzel és megakadályozza, hogy elérd? Itt az őszinte önreflexióra van szükség, azoknak a területeknek a definiálásakor, melyekben fejlődni és javulni kell, azaz a gyengeségeinket célozza.
  4. Mit fogsz holnap másképp tenni azért, hogy megvalósítsd? Ez a kérdés már cselekvésre ösztönöz, nem csupán feltérképez és diagnosztizál. Nem elég a kemény munka, ha nem a megfelelő prioritásokra irányul. Ráadásul hajlamosak vagyunk azt kidomborítani (azaz abból végezni többet), amikben jók vagyunk, a gyengeségeinket pedig rejtegetjük (azaz az ilyen feladatokat tologatjuk, hanyagoljuk). Tehát ezzel a kérdéssel a hozzáállást tudjuk változtatni.
  5. Én hogyan segíthetek, hol van leginkább szükség a segítségre? Az előző négy kérdésre kapott válasz után a mentor és a mentorált együtt tudják meghatározni, hogyan és miként tud támogatást nyújtani a mentor.

 

forrás: Harvard Business Review