Trénerek régi

Besnyi Erika ACC Képzési specialista, tréner, coach, AL facilitátor

Nemzetközi nyelvtanárként kezdetben az angol nyelvvel kapcsolatos munkái kötötték le: gimnáziumban és nyelviskolákban tanított, tolmácsolt, fordított, és számos angol nyelvkönyvet írt. Majd az üzleti világba átigazolva céget vezetett, és a megkereséseknek eleget téve, 8 évet dolgozott különböző multiknál (AVIVA, ING, Provident) képzési és fejlesztési vezetőként és executive coach-ként. 2008-ban az elsők között végzett a European Coaching Association és a Dr. Bodó Training közös szervezésében indított Business Management coach-képzésen.

2014-ben Action Learning facilitátori, 2015-ben pedig ACC minősítést szerzett. Specializációja az Enneagram és a DISC személyiségtipológia, amelyeket remekül kamatoztat trénerként és coach-ként is.

Missziója ez emberek közötti kommunikáció javítása, és olyan iskolák és alapítványok támogatása, amelyek humanista szemlélettel, mély elfogadással és lelkesedéssel valami újat, egyedit alkotnak vagy segítenek másoknak. Ezen intézmények számára a tréningeket és coachingot pro bono nyújtja.

Séra Attila – ACC Business Coach, Tréner

Közgazdász végzettséggel és gondolkodásmóddal rendelkezem, nekem fontosak a miértek, a hogyanok és a cél ahová el szeretnénk eljutni. Multinacionális szervezetben szocializálódtam értékesítési területen, az itt szerzett tapasztalataim rendkívül hasznosak a napi munkám során.

Coachként sokszor találkozom azokkal a dilemmákkal, kérdésekkel, ami engem is foglalkoztat, foglalkoztatott vezetőként és beosztottként egyaránt.  A coaching szemléletű vezetés híve vagyok! Azon dolgozom, hogy a közös munkánk alatt elérjük azt az állapotot, amikor nem csak megértjük a körülöttünk zajló eseményeket, hanem kezelni is tudjuk őket. A visszajelzések és az eredmények alapján ez az a stílus, amelyik a tulajdonosoknak, a vevőknek, partnereknek és a munkatársaknak is megfelel.

dr. JUHÁSZ ÉVA ANNA – MEDIÁTOR, TRÉNER

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem jogászként. Egy válási perben az egyik fél jogi képviselőjeként álltam a bíróság folyosóján az ítéletre várva, amikor megláttam egy gyermeket. Az édesapja magyarázott neki, vigasztalta, de látszott a fiún, számára akkor, ott minden elveszett.

Bevésődött a látvány, s hatására keresni kezdtem olyan utakat, olyan lehetőségeket, melyek segítségével a családi, válási konfliktusok megoldhatók anélkül, hogy a gyermekek sérüljenek, vagy legalábbis kevésbé sérüljenek egy jogi eljárás eredményéhez képest. Így találtam rá az együttműködést, a párbeszédet előtérbe helyező mediációra – más elnevezéssel közvetítésre.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának mediátor és resztoratív (helyreállító) technikák kurzusát elvégezve gyakorlatszerzés céljából többek között gyermekjóléti területen végeztem mediátori munkát. Több éves – napi szinten végzett – mediációs tevékenység után lehetőségem nyílt addig megszerzett tudásom átadására, mediációs, később azt kiegészítve resztoratív tréningek tartására, valamint képző egyetememen a mediáció jogi hátterének, ill. ahhoz kapcsolódóan a családjog oktatására.

Részt vettem az egyetem mediációs tematikájának átalakításában, megújításában. A gyakorlat során azt is megtapasztaltam, hogy ezek a technikák nemcsak a családi vitákra adhatnak győztes-győztes választ, de munkahelyi konfliktusok kezelésére is kiválóan alkalmas eszközök. Hiszem, a jövő generációinak egyik kiemelkedő lehetősége, hogy az együttműködést, győztes-győztes kimenetet megvalósító mediációval, resztoratív módszerekkel felváltsák a versengésen és rivalizáláson alapuló konfliktuskezelést, problémamegoldást.

Kovács Piroska pszichológus, mediátor, családterapeuta, tréner

Az ELTE pszichológus szakán végzett tanulmányaim befejezése után a gyermekvédelemben kezdtem dolgozni, ahol rögtön a mélyvízbe dobtak: mediátorként kellett sokszor nagyon súlyos konfliktusokban közvetítenem, egy újonnan létrejött csapat tagjaként. Sokat segített ebben a Magyar Családterápiás Egyesületnél elsajátított rendszerszemléletű családterapeutai gondolkodás és dr. Kardos Ferenc mesterem gyerekekre fókuszáló mediátori iskolája és szupervíziói.

Az elmúlt években több száz órányi családi mediációval a hátam mögött, –  folyamatosan képződve és egy ideje másokat képezve arra, amit megtanultam – , rájöttem, hogy akár a családterápia mélységei, akár a mediáció praktikuma felől közelítünk egy problémához: csak az adott rendszer egészével dolgozva érhető el a megértés, az elfogadás és a megegyezés.

Trénerként az a célom, hogy mindenki találja meg a képzés során azt a terepet, amelyen magabiztosan, de nem bevonódva képes lesz segíteni a hozzá fordulókon.

Deáki Tímea Brigitta – Párkapcsolati Szakértő, Coach, Mediátor, Tréner

Mikorra érett egy ember igazán? Mikor jelenthető ki valakiről, hogy kész van? Sokat tépelődtem ezen, amikor egy-egy változás következett be az életemben. Két markáns dolgot tudok kiemelni magammal kapcsolatban: mindig, folyamatosan tanulok valamit, s legfontosabb számomra az emberek közötti békés kommunikáció.

Csak néhány éve – mikor már legalább száz interjún voltam túl, mint újságíró – jutottam arra a felismerésre, hogy az emberek magukra vannak hagyva a problémáikkal. Szeretnék, de nem tudják a módját, hogy miként is kérhetnének segítséget.

Fiatal felnőtt korom óta vagyok az emberek lelki társa, s nagyon sokáig nem tudtam, hogy már rég a hivatásom űzöm. Felvillanyoz, amikor részese vagyok az egyén fejlődésének, mikor hagyja és élvezi, hogy a tükör, amit adok, nem csak a félt valóságot, de a tényleges megoldást is adja. Hiszem, hogy a gyengeség felvállalása tesz igazán erőssé. Jó érzés megélni, mikor a hozzám fordulók élete új irányt vesz, s büszkék az elért sikereikre. Akkor még nem tudják, hogy mindent ők oldanak meg, persze egy kis iránymutató segítséggel.

Végzett mediátorként és life coachként olyat adhatok és adok az embereknek, ami továbblendíti őket egy nem kedvelt időszakon, s így új tapasztalatokkal és fejlődési lehetőséggel gazdagodhatnak. Célom, hogy az útkeresésben elakadt, egy bizonyos élethelyzetben kérdéseket feltevő egyéneknek, pároknak adjak olyan kulcsot a kezébe, amit már rég tartanak, de még nem tudnak róla.

Dénes Eszter – vezető tréner, szakpszichológus

Pszichológiai tanulmányait az ELTE-n és a Semmelweis Egyetemen, valamint Ausztriában és Franciaországban folytatta. Vállalati HR tapasztalata mellett 11 éve dolgozik trénerként: angol, német, francia és magyar nyelven tart előadásokat, tréningeket kommunikációs készségfejlesztés, ügyfélkezelés, és csapatépítés területén.

Kiemelt szakterülete az interkulturális kommunikáció. Vezető-kiválasztásban, tehetség menedzsment programok megvalósításában és vezetőképzésben is kiemelt tapasztalattal rendelkezik.

Kása Judit – vezető tréner, szakpszichológus

Judit nemzetközi cégeknél, mint a NOKIA, NSN, IMB, Philips, UniCredit Bank, Flextronics, Viacom, Astra Zeneca, Glaxo Smith Kline, Groupama Biztosító, MTD, Iventa, Wizzair, Flextronics szerezte csaknem 10 éves tréneri tapasztalatait elsősorban AC/DC területen. Mindemellett klinikai szakpszichológus végzettséggel is rendelkezik, amelyet a Semmelweis Egyetemen szerzett. 9 éve foglalkozik pszichológiai tanácsadással. Kiegészítő tanulmányokat folytatott hipnoterápia, relaxáció- és szimbólumterápia, pszichodráma területén, Magyarországon és a Harvard Egyetemen egyaránt. Angol és német nyelven beszél.

Posfai Tünde – Szervezetfejlesztési tanácsadó, coach

Posfai Tünde15 éves, különböző (banki, internet, IT, ingatlan) szférában szerzett HR tapasztalat után váltott a tanácsadás területére. A mindenkori vezetők és operatív irányítók stratégiai, együttgondolkodó partnereként felelős volt a teljes HR területért, illetve a céges szintű működés- és szervezetfejlesztési projektek összefogásáért.

Kiemelt szakterületei: HR projektek menedzselése, működés- és szervezetfejlesztés, vezetőfejlesztés és támogatás, a szervezeti tudás és erőforrás minél hatékonyabban kiaknázása, vállalati szintű fejlesztési programok kidolgozása, menedzselése.

A megoldások kidolgozásában főként eddigi tapasztalata, szakértelme, stratégiai gondolkodása, projektszemlélete és eredményorientáltsága nyújt támogatást.

Tűri Béla – Tréner, Business- és life coach, mediátor

Egy évtizede veszek részt felnőtt képzésben, szakmai tréningek megtartásában, (kommunikáció, értékesítés, időgazdálkodás, tárgyalástechnika, stressz- és változáskezelés, stb.), valamint kiválasztásokban, szervezetfejlesztésben.

“ÉNTÉRKÉPÉSZ” life és business-COACH-ként, mediátorként egy sokkal mélyebb, személyes szinten segítek életviteli, párkapcsolati, de ugyanígy gazdasági, üzleti, döntéseidben, krízis helyzetben, vagy a változásban, a változtatásban, karrier utad alakításában.

Elképesztő energiákat pazarolunk, vagy inkább áldozunk arra, hogy megfeleljünk valaminek, valakinek, miközben egyre-másra kerülünk ellentmondásba önmagunkkal, az értékrendünkkel, a személyiségünkkel. Ez a folyamat kikezdi, koptatja önbecsülésünket, szétzilálja válogatás nélkül a munkahelyi, társas és párkapcsolatainkat. Úgy érezzük, kényszerpályán mozgunk, amiről nincs letérés… nincs „hiszen meg kell felelnünk újra és újra, hol ennek, hol annak…”

Én úgy gondolom, igenis van leágazás, megállás ebben a lejtmeneten. Ehhez azonban a felismerés, a „beismerés”, és az eltökéltség mellett elengedhetetlen a megismerés, egy új tudás megszerzése. Egy „más gondolkodás” elsajátítása, önmagamról, a környezetemről és annak megértése, hogy hogyan működök én és hogyan működnek mások… Annyira különbözően és mégis végtelenül egyformán.

Referenciáimból: TNT Express Worldwide Kft., Honeywell Kft., Sanmina Magyarország Kft., MOL., Spar Magyarország Kft., Nestlé Magyarország Kft., Lipóti pékség., Lear Corporation Hungary

Stenczel Ágnes – Tréner, coach, szervezetfejlesztő

Idegenforgalmi közgazdász (KJF), tréner (ANEA), szervezetfejlesztő, EU-szakértő (PTE), coach,
a Pannon Egyetem meghívott előadója. Több mint 25 éves szállodaipari tapasztalattal, mintegy 10 éves vezetői múlttal ötvözi és ülteti a gyakorlatba üzleti-, szervezeti- és vezetéspszichológiai ismereteit.

Szakterülete a szállodai minőség és minőség-biztosítás, a vendég-kliens-kapcsolatok, valamint a kommunikáció.

Trencsényi Judit – Tréner, szervezetfejlesztő, non profit szakértő, coach, mediátor

Tanári és menedzseri diplomáim megszerzése után, ötvözve a megszerzett tudást, más oldalról köze lítettem a megismert területekhez. 2001 tavaszán bekerültem egy nemzetközi fejlesztő csapatba ahol kiváló hazai és külföldi tréner, tanácsadó szakemberektől tanulhattam meg a fejlesztői szakma alapjait. 10 év után kezdtem el ö

Amikor tehetem, kihasználom a tanulási helyzeteket formális és nem formális keretek között is. Nyitott vagyok, figyelek és minden tapasztalatot valamilyen módon próbálok beépíteni a munkámba. Több civil szervezetben vagyok kurátor és önkéntes. Futok és jógázom.Az elmúlt 13 év során, a több mint 1000 tréning megtartása után elmondhatom, hogy volt alkalmam trénerként, szervezetfejlesztőként gyakorolni, fejleszteni tudásomat. Vezetőképző, trénerképző, kommunikációs, kapacitásépítő, szervezetfejlesztő, CSR, csapatépítő témákban külsős munkatársként illetve független trénerkent, fejlesztőként, coachként dolgozom, cégeknek, civil szervezeteknek, és az állami szektorban egyaránt. Részt vettem szervezeti működési – olykor kísérleti – modellek kidolgozásában, tesztelésében, utánkövetésében. Dolgoztam képzési tematikák kidolgozásában, fejlesztésében, hatékonyság mérésben. Facilitáltam szervezetek, hálózatok stratégiai tervének kidolgozásánál, üzleti tervek, projekttervek elkészítésénél önállóan dolgozni, bár mindig is keresve és megragadva a szakmai együttműködési, és a team-munka lehetőségeit.

Orbán Nóra – Párkapcsolati Szakértő, Coach, Mediátor, Tréner

Szakmai háttér: 1997. JPTE HR, 2001. Magyar Pszichológiai Társaság Competman Tanácsadó Kft. vezetőképzési tréner,2010. ORFK Az év oktatója cím, 2011. KMI mediátor, 2013. HumanScore Consulting coach.

Tizenhárom éves és több mint ezerötszáz fős vezetőképzési tréneri tapasztalatomat egészítettem ki a coaching és a mediáció önállóan iseredményes technikáival. A három fajta munkamódszert ötvözve könnyen átlátható és alkalmazható megoldások születnek. A célom az, hogy konzultációim és képzéseim ne csak a közös munka időszakára hozzanak eredményeket, hanem élhető és jelenlévő gyakorlatot adjanak a résztvevőknek további életük és munkájuk során.

Azt tapasztalom, hogy a hatékony technikák megismerése és begyakorlása belső elköteLeződéssel, és szemléletváltással igazi változást hoz mind a magánéletben, mind a támogató ügyfélkezelésben.

A legfontosabbnak azt tartom, hogy a „MIÉRT NEM?”-gondolkodás „HOGYAN”-ná, a fásultság dinamikus erővé változzon.

Azt gondolom, az a dolgom a világban, hogy minél többen éljék meg: a munka és a párkapcsolat öröm, nem kell, hogy másképp legyen!