Vista Verde logó

business boot camp

 

2019.09.25, szerda

9:00-13:00


Helyszín: MagNet Közösségi Ház – Juhar Terem
1062 Budapest, Andrássy út 98​

A rendezvényt vezető beosztású és HR szakembereknek ajánljuk. A részvétel ingyenes, azonban a maximális létszám miatt regisztrációhoz kötött. 

 

A Business Boot Camp témái: 

1. Szervezeti diagnosztika, avagy hogyan tartsuk meg kulcsembereinket?

2. Agilis vezető, és ami mögötte van…

3. Generációs szakadék – 5 generáció egy munkahelyen?

4.  Vállalati fogadóóra, több mint juttatás

 
 

 

Regisztrálok a rendezvényre:

Kérem a regisztrációhoz, töltse ki az alábbi űrlapot, és kattintson az elküldöm gombra. Hamarosan visszaigazoló e-mailt küldünk a jelentkezésről.

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatja el.

Days
Hours
Minutes
Seconds

A HÁZIGAZDÁRÓL

Mi a Vista Verdénél abban hiszünk, hogy a tudás életeket formál át, és utat mutat a sikerhez. Így abban támogatjuk a képzéseinken résztvevőket, hogy ezen az úton sikeresen menjenek végig és elérjék céljaikat.

Mert hiszünk abban, hogy minden tudás fejleszthető. Ezért A Vista Verde Oktatási Központban arra törekszünk, hogy ügyfeleink, tanulási képességüket fejlesztve, olyan készségek birtokába kerülhessenek, amelyek segítségével kiemelkedő eredményeket érhetnek el nem csak a magánéletük valamely területén, de munkájukban, vagy szakmai karrierjükben is.

De nem csak tudást adunk: élményt is. A megtapasztalás, a megismerés, a felfedezés örömét.

 
Szervezetfejlesztői, tanácsadói megbízásainkat  a következő alapelvek mentén végezzük: felmérés, tervezés, megvalósítás, utánkövetés. A bevezetések során, a fentiekre fókuszálva, az agilis módszertan PM szabályait követve, együttműködéseink 98%-os elégedettségi indexel zárulnak.

 

A NAP TÉMÁI

Az előadás során bemutatjuk azokat a módszereket, melyek választ adnak a következő kérdésekre: 

Kik azok, akik nem tudnak beilleszkedni a munkamenetbe?
Kik a kiemelkedő szakértők, a legjobb tanulók vagy akár a legalkalmasabb mentorok?
Kik a véleményvezérek és egyetértenek-e a vezetőséggel?
Hány embert érhetünk el a véleményvezéreken keresztül?
Kiket látnak legelkötelezettebbnek egy adott csapaton belül, vagy akár az egész szervezeten belül?
Mely jelölteket léptessük elő vezetőnek, s kiknek adjunk nagyobb mozgásteret szakértőként?
Kiket veszíthetünk el, ha nem lépünk közbe azonnal?

“Az agilis vezető arra törekszik, hogy hatást gyakoroljon. Vezetői szerepében inkább csapata coachaként, edzőpartnereként tekint magára, együttműködés, nyitott hozzáállás jellemzi munkamódszerét.”

Az előadás során ennek a miértjét és hogyanját fejtjük ki. 

“A generációs szakadék mára az egész világon olyan problémává vált, amelyre mindenki megpróbál recepteket alkotni, amelyek azt ígérik, ha betartjuk, sikerülni fog. Valamit nyilván muszáj lesz tenni, mert 2020-ra vállvetve öt offline és online nemzedék fog együtt dolgozni.”
Az előadás során választ adunk arra, hogy miért is alakul ki a generációs szakadék, s tippeket adunk, amivel ezt meg lehet előzni, vagy csökkenteni érdemes. 

Az egyéni konfliktusok, a személyes elakadások és a lelki feldolgozást igénylő helyzetek kihatnak a munkateljesítményre, így ezek közvetett módon erősen befolyásolják a szervezet sikerességét. Ezen nehézségek leküzdésére kínálnak megoldást a vállalati fogadóórák, melyekben igény szerint használjuk a coaching, mediáció, tanácsadás és a mentálhigiéné módszereit. 

ELŐADÓK

Németh Dóra
Veres Paula
Nardai Brigitta
Hevesi Mónika

Németh Dóra
A CX-Ray Business Development Managere

Veres Paula
Business és Executive Coach

Nardai Brigitta
Coach, Tréner, Szervezetfejlesztő

Hevesi Mónika
Vállalati kommunikációs szakértő, Tréner, Coach

Szervezeti felmérés projektek lebonyolításával és támogatásával foglalkozik. Korábban non-profit szférában és szállodaiparban szerzett HR tapasztalatot: employer branding, munkaerő megtartás és dolgozói elégedettség felmérés programok lebonyolításában. Három éve erősíti a túlnyomórészt munka- és szervezetpszichológusokból álló CX-Ray csapatát, amely felhőalapú felmérésekkel támogatja az adatalapú HR tevékenységét.
Az üzleti élet szereplőit – közép és felsővezetőket- segít leggyakrabban a változásukban: közel 180 vezető választotta eddig támogatójának egy-egy fontos folyamatban. Az elmúlt 14 év alatt a versenyszférában és kifejezetten a pénzügyi szektorban szerzett személyes tapasztalata  és célorientált szemléletmódja dinamikusan támogatja azokat a vezetőket , akik épp elakadtak egy-egy folyamatban, szeretnék dilemmájukat egy „szakmai baráttal” körbejárni, új megoldásokat találni, erősödni szeretnének pozíciójukban, és eredményesebbé, kiegyensúlyozottabbá válni a mindennapokban.
Business és life coachként fő témái: minden, ami vezetőfejlesztés, vállalkozás vezetés, tervezés, szervezés és időgazdálkodás témakörébe tartozik. Az utóbbi években közösségépítéssel is foglalkozott. Minősített coachként szerepel a Magyar Coachszövetség névsorában, mely a hazai coach szervezeteket tömöríti. CoachOK Szakmai Szövetség elnökségi tagja volt 2014 és 2018 között, ahol képzéssel-oktatással és minősítéssel kapcsolatos feladatokat látott el. Ugyanekkor a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége Minősítési és Képzési Tanácsadó Testületének vezetőjeként a tagszervezetek minősítési rendszerén is dolgozott.

A multinacionális cégek világából érkezve, 17 éve dolgozom a kommunikáció különböző területein. Ez idő alatt mind vezetőként, mind oktatóként, trénerként, az utóbbi időben pedig coach-ként is kipróbálhattam magam. Egy, a pénzügyi szférában piacvezető cég márkakommunikációja és szervezeti belső kommunikációja mellett a cég 1400 fős Értékesítési Hálózatában és közel 80 fős Contact Centerében dolgozó kollégák oktatásával és tréningjével is foglalkoztam. Így több száz eladástechnikai, értékesítői, kommunikációs, konfliktuskezelési, és vezetői kompetenciák erősítésével kapcsolatos tréning megtartása van már a tapasztalataim között.

TÉRKÉP