vistaverde.hu
Vista Verde fekvő logó

Motiváció

MOTIVÁCIÓ

Azoknak, akik szeretnék elsajátítani az önmotiválás és mások hatékony motiválásának képességét. A résztvevők a képzés során mélyítik önismeretüket, valamint elsajátítják a hatékony motiváció elméleti és gyakorlati alapjait.4 NAP | 32 ÓRA | 40 KREDITPONT

A képzés által érintett témák:

 • Motiváció biológiája
 • Büntetés és jutalmazás
 • Motivációs elméletek
 • Külső és belső motiváció
 • Motiváció a különböző szerepeinkben
 • Személyiségtipológiák
 • DISC személyiségek motivációja
 • Flow-elmélet
 • Motivációs technikák a gyakorlatban

Az elmélet és a gyakorlat aránya:
50-50 %

A képzés tematikája

1. nap

Motiváció biológiája
A motiváció megértéséhez először is érdemes tisztában lennünk az elméleti háttérrel, s a motiváció összetevőivel.


Büntetés és jutalmazás
A legtöbben manapság a büntetés és jutalmazás rendszerében szocializálódnak, így érdemes tisztában lenni, hogy ezeket érdemes-e alkalmazni, ha igen, akkor milyen szituációban adekvátak, és a legfontosabb, hogy milyen hatással vannak a motivációnkra.

Motivációs elméletek
Ahhoz, hogy önmagunkat és másokat megfelelően tudjunk motiválni, érdemes tisztában lennünk a különböző elméletalkotók elképzeléseiről a motivációt illetően, hogy azokból egy saját, integratív elméletet alkothassunk, mely illeszkedik a saját világnézetünkhöz és tapasztalatainkhoz.

2. nap

Külső és belső motiváció
Fő motivátoraink külső és belső motivációra oszlanak, melyekkel érdemes tisztában lennünk ahhoz, hogy megfejthessük saját hajtóerőnket, s a későbbiekben másokét is. 

Driverek
A résztvevőknek lehetőségük lesz kitölteni a driver-tesztek, amely rávilágít majd a szülőktől hozott belső motivációs mintákra, ezzel mélyítve az önismeretet a témában. 

Külső motivátorok hatása a belső motivációra
A külső és belső motivátorok hatással vannak egymásra, s ez nagyban befolyásolja azt, hogy amikor motiválni szeretnénk valakit, mi lesz a legmegfelelőbb motivátor.

Motiváció a különböző szerepeinkben.
Az életünk különböző területein eltérhet motivációnk mértéke, s más tényezők motiválhatnak minket. Ez a modul ennek elméleti hátterét mutatja be egy elmélyült önismereti munka kíséretében.

3. nap

Személyiségtipológiák elmélete
A személyiségtípusunknak nagy ráhatása van arra is, hogy mivel lehet minket a leginkább motiválni, és mi az,ami kevésbé hat ránk. Ahhoz, hogy ezt megismerhessük, érdemes tisztában lennünk a személyiségtipológiák alapjaival, majd választani egy személyiségtipológiát, ami mentén elemezzük a motiváció kérdéskörét.

DISC személyiségtipológia
A választott személyiségtipológia jelen esetben az egyik legkönnyebben érthető, s épp ezért az egyik legszélesebb körben használ DISC személyiségtipológia. Ebben a modulban nem csupán a DISC elméleti hátterét ismertetjük, hanem egy teszt segítségével beazonosítjuk a résztvevők személyiségtipúsát, ezzel is növelve önismeretüket, s erőforrásaikat a motivációhoz.

DISC személyiségjegyek összefüggései a motivációval
Az utolsó blokkban pedig kifejezetten a DISC személyiségjegyek és a motiváció összefüggéseit vizsgáljuk különböző szituációkban.

4. nap

Flow-elmélet
A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik. A cselekvés öröme az egyik legerősebb belső motivátor, így ennek az állapotnak az elméletére és gyakorlati megjelenésére különös figyelmet fordítunk a képzés során.

Motivációs technikák a gyakorlatban
Ebben a modulban a következő motivációs technikákat mutatjuk be: Személyes teljesítmény-ellenőrzés módszere, Nagy és kis lépések módszere, Sagmeister-módszer, Kártyák ereje, Motivációs plakát, Az idő 20%-a módszer, Most, hogy… típusú jutalmazás, Önállóságaudit.

Képzés összegzés
 Minden képzés egyik legfontosabb része az összegzés, ahol közösen átgondoljuk, hogy mi mindent sikerült elsajátítani a képzési napok során, milyen tanulságokat tudtunk levonni, s milyen lépéseket teszünk majd a továbbiakban a motiváltabb élet felé.

Jelentkezz "Motiváció" témájú szociális továbbképzésünkre, hogy te is elsajátítsd az önmotiválás és mások hatékony motiválásának képességét!

A képzés hossza: 4 nap = 32 óra 

A képzés díja: 72.000 Ft / fő

A képzést csoportos formában tartjuk, melyet igény szerint akár online, akár személyes formában indítunk el. 

A jelentkezés menete

1) Töltsd ki az űrlapot

2) Várd meg a kollégánk megkeresését

3) Válaszolunk felmerülő kérdéseidre

Mi fog történni az űrlap kitöltése után?

 1. Az űrlap kitöltése és a KÜLDÉS gomb megnyomása után  megjelenik egy sikeres küldés felirat.
 2. Ezzel párhuzamosan küldünk egy visszaigazoló e-mailt is az itt megadott e-mail címedre.
 3. 72 órán belül munkatársunk az itt megadott telefonszámon keresni fog, s válaszol a felmerülő kérdéseidre, valamint ellát a képzéssel kapcsolat bővebb információkkal.

Kérlek add meg az elérhetőséged, hogy kollégánk felvehesse veled a kapcsolatot.

  Egyetértek az adatkezelési és adatvédelmi szabályzattal. (Ide kattintva olvashatod el.)