vistaverde.hu
Vista Verde fekvő logó

SZERVEZETFEJLESZTÉS

Ismert jelenség, hogy bizonyos vezetőket addig léptetnek előre a ranglétrán, ameddig olyan pozícióba kerülnek, ahol már nem tudják ellátni a feladataikat. Ez részben a fejlesztés hiányának, vagy a nem megfelelő fejlesztésnek köszönhető. A vezetőfejlesztés ugyanis nagyon gyakran csak kompetenciafejlesztésből áll, ami ugyan szükséges, de a korábbi blokkok tanulságait levonva látható, hogy önmagában nem elegendő. Egy bizonyos szint fölött elkerülhetetlen, hogy egy hatékony vezető átlássa a szervezeti struktúrát, s a teljes képben tudjon gondolkodni. Ehhez ad segítséget az egyéni fejlesztés alábbi 4 témája.  

Az egyéni fejlesztés 4 db 2×1,5 órás alkalomból áll, melyek közül érdemes mindegyiken részt venni a tudás elmélyítése érdekében, azonban önmagukban is megállják a helyüket. 

 • Jól működő szervezeti struktúra: Kultúra, sokszínűség és generációk együttműködése
 • Teljesítményértékelési és ösztönzési rendszerek: Hogyan állítsuk őket a szolgálatunkba?
 • Tudásmenedzsment: hogyan spórolj pénzt és energiát a szervezeti tudás megfelelő használatával? (Pl. Mentorrendszer)
 • Szervezeti diagnosztika: kulcsemberek, véleményvezérek, fluktuáció, munkahelyi elégedettség

Ebben a blokkban bemutatjuk a szervezetet, mint rendszert, ahol a különböző változások kölcsönhatások sorozatát indítják el, mely az egész cégre kiterjedő hatással van. Bemutatjuk azokat a tényezőket, melyek kihívást jelenthetnek egy mai szervezetnek, s eszközöket adunk a kezelésükhöz. 

A teljesítményértékelés sok munkahelyen már szitokszónak számít, pedig ez a munkavállalók és a szervezet érdekeit hivatott szolgálni. Az értékelési- és ösztönzési rendszer rossz használata vezethet ezeknek a negatív attitűdöknek a kialakulásához. Ezen az alkalommal bemutatjuk, hogy hogyan lehet ezeket a rendszereket jól használni, s hogy miért lehetnek igazán hasznosak vezetők és beosztottak számára is. 

 

 

A különböző vállalatok rengeteget költenek olyan tudás elsajátítására különböző trénerek és oktatók megbízásával, amely tudást a cégen belül már rengetegen birtokolják. A megfelelő tudásmenedzsment ezt a költséget csökkenti, a meglévő szervezeti tudás felhasználása által. Ennek egy jól ismert formája a mentorrendszer, mely ezen az alkalommal számos másik tudásmenedzselő módszer mellett bemutatásra kerül.

A „Big Picture”-ben való gondolkodásmód elsajátításához olyan eszközökre van szükségük a vezetőknek, amivel a rendszerben talált hibákat, problémákat ki tudják küszöbölni. Erre ad megoldást ez az alkalom, mely szépen keretbe foglalja a korábban elsajátított tudást. 

 

 • Szervezeti felépítés ismerete
 • Szervezeti problémák átlátása, kezelése
 • Generációs pszichológia ismerete
 • Teljesítményértékelési rendszerek működésének átlátása
 • Ösztönzési rendszerek értelmezése és megfelelő használata
 • Tudásmenedzsment
 • Szervezetfejlesztési eszközök ismerete
 • Kudarctűrő, innovatív szervezet kialakításához gyakorlati eszközök elsajátítása
 • Változás menedzsment ismeretek elsajátítása

Egy alkalom, vagyis egy 2 x 1,5 órás egyéni fejlesztés díja: 30.000 Ft + Áfa

A teljes modul, vagyis a 4 db 2 x 1,5 órás egyéni fejlesztés díja: 100.000 Ft + Áfa

SZAKMAI FELELŐS

Kovács Zoltán

Ügyvezető Igazgató
+36 70 321 18 69
zkovacs@vistaverde.hu

“Fontos számomra, hogy folyamatosan kapcsolatban legyek személyesen is a képzések iránt érdeklődőkkel.”

JELENTKEZÉS EGYÉNI FEJLESZTÉSRE VAGY DÍJMENTES KONZULTÁCIÓRA

  Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.