vistaverde.hu
Vista Verde fekvő logó

Life Coach képzés

LIFE COACH KÉPZÉS
Személyes, e-tananyag és online
képzés 130 órában
100 óra személyes,
20 óra e-tananyag, 10 óra online


Személyes képzési napok,

1. nap: 2024. június 15.,
2. nap: 2024. június 16.,
3. nap: 2024. június 22.,
4. nap: 2024. június 28., online 2x1,5 óra
5. nap: 2024. június 29.,
6. nap: 2024. július 6.,
7. nap: 2024. július 13.,
8. nap: 2024. július 19., online 2x1,5 óra
9. nap: 2024. július 20.,
10. nap: 2024. július 27.,

A képzés díja: 440.000. Ft + 27% Áfa

bruttó 558.800 Ft.
Early Bird kedvezményes díj: 396.000 Ft +27% Áfa (Bruttó 502.920 Ft)

Részletfizetési lehetőséget biztosítunk!


  "Az egyetlen rossz kérdés, a fel nem tett kérdés", a számodra fontos kérdéseket megválaszoljuk!

  Írj nekünk az infó@vistaverde.hu e-mail címre.
  Hívj minket, az alábbi számokon:
  Hevesi Mónika +36 30 281 4856
  Kovács Zoltán +36 70 321 1869
  2024. 06. 15.

  A képzés hivatalos megnevezése:

  Coaching módszertan és kompetenciáinak fejlesztése
  Felnőttképzési tevékenységünk nyilvántartási száma: E/2022/000114

  Miért fontos nekünk a Life Coach képzés?

  „Hiszünk a coach szakmában, a coachingban, mert

  • gondolkodni tanít, kreativitásra ösztönöz, mert megtanít perspektívát váltani, több nézőpontból vizsgálódni.
  • teret ad, hogy újra gondoljuk magunkat, az életünket, a céljainkat.
  • kapcsolódni tanít, és az élet minden területén kapcsolatban oldódunk, fejlődünk.
  • a jelen és a jövő felé mutat, visszavezet önmagunkhoz, megmutatja, mi mindent csinálunk jól, ahelyett, hogy a hibáinkat keresné.
  • a nemek helyett az igenek, a problémák helyett a megoldások állnak a fókuszában.”

  Miért jelentkezz Life Coach képzésre?

  Mi az a Life Coach és mit csinál a Life Coach?

  A Life Coach az élet (elsősorban magánélet) minden területén felmerülő problémák megoldásában segíthet. Az ügyfelek általában akkor fordulnak Life Coach-hoz, ha úgy érzik, hogy a munkahelyükön nem becsülik meg őket eléggé, nem élvezik a munkájukat, nem találnak benne kihívást, motivációt. De akkor is, ha a családi vagy párkapcsolati életükben jutottak holtpontra. A Life coaching segít megoldani a munkahely és a magánélet egyensúlyának kérdését is, ami azért nagyon lényeges, mert sokaknak éppen az akadályozza a boldogságát, hogy nem találják az optimális egyensúlyt ebben a kérdésben.

  Mi az a Life Coach és mit csinál a Life Coach?

  A Life Coach tehát a coaching folyamat kezdetén segít az ügyfelének, hogy pontosítsa céljait, és ismerje fel a célja elérését gátló nehézségeket. Miután tisztában van a problémával, a coach segít, hogy az ügyfele rájöjjön, mit kell tennie a továbbiakban, és min kell feltétlenül változtatnia ahhoz, hogy egyenesebben lépkedhessen a célja fele. Ezt megerősítik az ezután következő visszajelzések a coachtól, amelyek támogatják az ügyfelet a kijelölt térben mozogni, és a céljáért küzdeni.

  Kiknek ajánljuk a képzést?

  Mindazoknak, akiket érdekel a coaching, és munkájuk, magánéletük során szívesen alkalmaznák a módszer technikáit, eszközeit, a képzés során elsajátított kompetenciákat:

  • akik hivatásos, államilag elismert tanúsítvánnyal rendelkező coachokká szeretnének válni;
  • akik üzlettulajdonosok, vezetők, menedzserek és szeretnének a képzésünkön elsajátítható kompetenciákkal hatékonyabbá, eredményesebbé válni;
  • akik a jelenlegi munkájukhoz kapcsolódóan jól tudják használni a coaching ismetereket: pl. tanácsadók, mentorok, HR területen dolgozók, különböző segítő, gyógyító szakmákban dolgozók, rekreátorok.
  • akik új kihívásokat keresnek vagy karrierváltáson gondolkodnak
  • akik ösztönösen „coach-olnak”, akikhez szívesen fordulnak buzdításért és szeretnék a motiválás módját, eszközeit tudatosan, szakszerűen alkalmazni, és akár kiegészítő bevételi forráshoz szeretnének jutni;
  • akik coachok, és szeretnének új módszerekkel és eszközökkel gazdagodva, tudásukat felfrissítve még jobbakká válni;
  • akik szeretnék önmagukat fejleszteni, magánéletüket, karrierjüket sikeresebbé tenni, új kompetenciákat elsajátítani

  A képzés tartalma

  Személyes képzési napok

  A képzés szombati és vasárnapi napokat érint, összesen 13 napot, reggel 9.00-17.00-ig

  A személyes tréningnapok célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a coaching módszertanának elméleti és gyakorlati alapjait, továbbá, hogy szert tegyenek a coach működéshez szükséges önreflexiós folyamatok beindításának alapjaira, valamint hogy fejlesszék azon soft kompetenciáikat, melyekre szükség lehet a coaching ülések során akár a megfelelő coach működéshez, vagy az ügyfél elakadásainak megértéséhez.

  Figyelembe vesszük, hogy a legtöbb hallgatónk munka és család mellett végzi a képzésünket, így lehetőség van pótlásra, ha esetleg nem tud részt venni a tanuló valamelyik képzés-napunkon. 

  Online konzultációk:

  2 online konzultációs alkalom, időpontjuk előzetes egyeztetés után kerül kitűzésre.

  Téma:

   • a résztvevők feltehetik időközben felmerült kérdéseiket,
   • megoszthatják egyéni megéléseiket,
   • megtapasztalhatják a coach működést az online térben is, melyre a teljes képzés során kiemelt figyelmet fordítunk. 

  A konzultációs alkalmakon a részvétel nem kötelező, bár javasolt.

  Online szakmai könyvtár:

  A képzés elindulásakor létrehozunk a Google Drive-on egy olyan mappát, aminek használatához csak és kizárólag a képzésen résztvevők kapnak jogosultságot.

  Ebbe az online szakmai könyvtárba töltjük majd fel minden képzési alkalom után azokat a jegyzeteket, ppt-ket, teszteket, eszközöket, videókat, szakmai cikkeket, amit az adott témában érintettünk

  A képzés témái

  Life Coach szív ikon
  • Megismerkedsz a Coaching elméleteivel, modelljeivel, típusaival és határterületeivel – ezeket biztonsággal fogod tudni alkalmazni a folyamat során
  • Képben leszel a következő fogalmakkal, és alkalmazni is fogod tudni őket: kérdezéstechnika, értő figyelem, motivációelmélet, aktív hallgatás, visszajelzés-adás.
  • Pszichológiai ismereteket szerzel, amelyeket a gyakorlatban is fogsz tudni alkalmazni: Én-kép, motiváció, személyiségtipológia, személyiségkarakterek, testbeszéd, érzelmi intelligencia
  • Mélyebb ismereteket szerzel az Időgazdálkodás-prioritási sorrend kialakításában (pl: munka-magánélet egyensúlya)
  • Átfogó képet kapsz a Stressz-és Konfliktuskezelési módszerekből
  • Megismerkedsz a pszichológiai szerződéskötés folyamatával

  A coaching alapokon túl (pl. önismeret, önreflexió, saját motivációs rendszer feltérképezése, asszertív kommunikáció, hatásos kérdezéstechnika, értő figyelem elsajátítása) a Life coaching képzésünk során megszerzett készségek alkalmassá teszik a résztvevőket, hogy az elsajátított coaching technikákat magabiztosan alkalmazzák a gyakorlatban is. A résztvevők a képzés során nagyszámú szimulált esetgyakorlat keretében ismerkedhetnek meg a life coaching folyamatával, hátterével, illetve a különböző alkalmazási területeivel.

  A program során külön modulban oktatjuk a coach vállalkozás elindításához, az “én-márka” (self-branding) felépítéséhez szükséges tudnivalókat.

  A képzés végére:

  • Life coach képzésünk tematikáját az EMCC és az ICF coach szervezetek által támasztott kompetenciáknak megfelelve állítottuk össze, így
  • Gyakorlati tapasztalatot szerzel különböző coaching eszközök használatában és alkalmazásában
  • Képes leszel önállóan levezetni egy coaching ülést, hatékonyan fogod tudni kezelni a leggyakoribb- az ülések során felmerülő problémákat-.
  • Segítséget nyújtunk a saját, coach szemléletmódod kialakításában és továbbfejlesztésében.

  Végzett coach hallgatóink, akik részt vesznek a 130 órás coach képzésen és sikeres írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek, Tanúsítványt kapnak. Ez a Tanúsítvány azt is igazolja, hogy olyan végzett Coachok, akik professzionális Coach-ként hazai és nemzetközi szinten is tevékenykedhet és van lehetőségük további, egyéni minősítés megszerzésére is, mint pl. az Európai Egyéni Akkreditáció (EIA) minősítés, EMCC a Vista Verde Oktatási Központ ajánlásával.

  Az EMCC hivatalos nemzetközi honlapja: emccouncil.org 

   EMCC Magyarország

  Az „EMCC Magyarország Egyesület” az Európai Mentoring és Coaching Szervezet magyarországi egyesülete. Az Egyesület célja, hasznosítva tagjainak széleskörű és sokrétű szaktudását, meghatározó szerepet betölteni a minőségi vezetési gyakorlat megvalósításában, az üzleti élet felsővezetőinek fejlesztésében és tevékenységével hozzájárulni a társadalom minél több tagjának jó-létéhez.

  Az Egyesület támogatja a coaching mentoring ismertté válását, az ezzel kapcsolatos kutatásokat és módszertani fejlesztést. Célja a megegyezésen alapuló professzionális és etikai sztenderdek kialakítása, alkalmazása és elterjesztése. Célja továbbá teret adni a professzionális coaching és mentoring munka elterjedésének; támogatni a coachok szakmai fejlődését, az EMCC akkreditációs elvárások szerinti elköteleződését. Az EMCC kutatásaival választ kíván adni a szakmai és piaci igények mentén folytatott coaching és mentoring munka kihívásaira és népszerűsíteni kívánja annak hatékonyságát.

  Az egyesület legfontosabb tulajdonsága, hogy befogadó. Kiket is fogad be pontosan?

  • mindazokat, akik a coaching folyamatában érintettek: coachokat, mentorokat, vezetőket, HR-eseket, fejlesztőket, valamint a vezetéssel, szervezetfejlesztéssel és személyiségfejlesztéssel foglalkozó tudományok képviselőit
  • a különböző coaching és mentoring módszertanokat, megközelítésmódokat
  • a szolgáltatókat: coaching / mentoring cégeket, vállalkozókat

  EMCC Magyarország weboldala: emcchu.org

  Business és Life coach képzésünk tematikáját az EMCC coach szervezet által támasztott kompetenciáknak megfelelve állítottuk össze. 

  Első lépésként kérjük töltsd ki az oldal alján található űrlapot, mellyel érdeklődésedet tudod jelezni felénk! Ezután egy kollégánk felveszi Veled a kapcsolatot és átküldi a jelentkezési lapot, valamint további információkkal szolgál a képzést illetően.

  Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével erősítheted meg a részvételi szándékodat. A jelentkezéshez minimum középfokú végzettség (érettségi) szükséges, melynek másolati példányát a jelentkezéshez csatolni kell (elektronikus formátum esetén JPG, vagy PDF). Képzésünk nyílt csoportos képzés, mely a minimum létszám megléte esetén indul. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 15 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

  A képzés díja: 440.000 Ft/fő (+ 27% Áfa)

  Részletfizetésre van lehetőség, kérj információt.

  KÉPZÉSEINKEN OKTATÓ TRÉNEREK

  H. Mónika

  Hevesi Mónika

  +36 30 281 4856

  A multinacionális cégek világából érkezve, 17 éve dolgozom a kommunikáció különböző területein. Ez idő alatt mind vezetőként, mind oktatóként, trénerként, az utóbbi időben pedig coach-ként is kipróbálhattam magam. Egy, a pénzügyi szférában piacvezető cég márkakommunikációja és szervezeti belső kommunikációja mellett a cég 1400 fős Értékesítési Hálózatában és közel 80 fős Contact Centerében dolgozó kollégák oktatásával és tréningjével is foglalkoztam. Így több száz eladástechnikai, értékesítői, kommunikációs, konfliktuskezelési, és vezetői kompetenciák erősítésével kapcsolatos tréning megtartása van már a tapasztalataim között.

  Coachként a következő mondás jut eszembe:

  „Minden sikeres Férfi mögött áll egy erős Nő”. Ennek analógiájára úgy gondolom: „Minden sikeres Vezető mögött áll egy coach”. Én is ebben hiszek, és ezt tapasztaltam meg az üzleti életben is. Life Coachként az értő, őszinte figyelemben hiszek. Ezért is lettem Coach, mert hiszek abban, hogy ebben a rohanó világban az egyik legnagyobb kincs a figyelem.

  Coachként én is ezt tartom a legnagyobb értéknek, illetve azt, hogy erre képesek vagyunk. A figyelem és a minőségi idő ajándék, és úgy gondolom, nem vagyok egyedül azzal az attitűddel, hogy szeretek adni!

  Egy, a pénzügyi szférában piacvezető cég márkakommunikációja és szervezeti belső kommunikációja mellett a cég 1400 fős Értékesítési Hálózatában és közel 80 fős Contact Centerében dolgozó kollégák oktatásával és tréningjével is foglalkoztam. Így több száz eladástechnikai, értékesítői, kommunikációs, konfliktuskezelési, és vezetői kompetenciák erősítésével kapcsolatos tréning megtartása van már a tapasztalataim között.

  Kedvenc témáim között szerepel az önismeret erősítése és a személyiségtipológia. Célom, hogy az általam tartott tréningeken a résztvevőket egy vidám, élményekkel teli tanulás folyamatában kísérjem, amelyben felfedezhetik önmagukat, megtalálhatják erősségeiket és saját, valamint vezetőként csapatuk motivációját, melynek hatására sikeresebbek lehetnek mind a munkájukban, mind pedig a magánéletükben egyaránt.

  Dikker Vanda

  +36 30 420 8990

  Pszichológusként a pozitív pszichológia szemléletében dolgozom, vagyis egészséges embereket támogatok abban, hogy jobbá tegyék életüket. Hiszek a Roger-i hármasban, vagyis abban, hogy az empátia, a feltétel nélküli elfogadás és a hitelesség elengedhetetlen egy eredményes pszichológiai folyamathoz. 
  A pszichológiai tanácsadásról ide kattintva olvashatsz további információkat.

  A business coaching megoldásorientált módszertanának elsajátítása hatalmas mérföldkő volt szakmai életemben. Nem csupán coachként alkalmazom, hanem pszichológusként, és szervezetfejlesztési tanácsadóként is támogatja munkámat ez az eredményfókuszú szemléletmód.

  Coachként az alábbi témákban támogatom ügyfeleimet:

   • Pályaorientáció
   • Karrier coaching
   • Szervezeti / Munkahelyi problémák
   • Kiégés
   • Stresszkezelés, megküzdés, reziliencia
   • Motiválatlanság
   • Kommunikációs nehézségek
   • Konfliktuskezelés
   • Időgazdálkodás
   • Tanulás és munka közötti átmenet nehézségei
   • Munka és nyugdíj közötti átmenet nehézségei

  Trénerként többnyire hosszabb képzéseink pszichológiai vonatkozású napjaiba szoktam becsatlakozni (pl. reziliencia, kiégés), továbbá céges megbízásból különböző szervezetfejlesztési témákban (pl. motiváció, visszajelzés) tartok csoportos tréningeket.

  Büszke vagyok arra, hogy a Vista Verdénél nem sablon-tematikákkal dolgozunk, hanem minden egyes tréninget, tréningnapot a megrendelői és résztvevői igények szerint alakítunk ki a maximális elégedettség érdekében. 

  Munka- és szervezetpszichológusként rajongok a szervezeti kihívásokért, hiszen minden egyes szervezet, melynek életébe betekintést nyerünk egyedi és megismételhetetlen. Persze fel lehet fedezni mintákat, méret- és szakterületbeli sajátosságokat, melyek alapján kiválasztjuk a megfelelő diagnosztikai eszközöket, mégis az akcióterv és annak megvalósítása minden esetben cégspecifikus sajátosságokkal rendelkezik.

  Éppen ezért ez a munka mindig tele van újdonságokkal, így magába rejti az egész életen át való tanulás és fejlődés örömét.

  Munka- és szervezetpszichológus, valamint business coach lévén átlátom a szervezeti rendszer minden szintjét, így vezetőfejlesztőként a globális, szervezeti szintű problémáktól kezdve a csoportos nehézségeken át a személyes elakadásokig széleskörű eszköz- és tudástárat kínálok a hozzám forduló vezetők számára.

  Kovács Zoltán

  Kovács Zoltán

  +36 70 321 1869

  A Vista Verde tulajdonosaként és ügyvezető igazgatójaként fontos számomra, kedvenc feladataim közé tartozik az új trendek, ismeretek felkutatása, illetve ezek magas színvonalú beintegrálása képzési palettánkba.

  Coachként, segítőként, az elmúlt években sok területen volt alkalmam tapasztalatot szerezni, multinacionális és kisvállalati környezetben dolgozókkal, magánszemélyekkel, nagy tapasztalattal rendelkezem a probléma feltárás és definiálás terén. Az elmúlt 10 évben az önismeretem fejlesztésére fektettem nagy hangsúlyt, ezáltal tudok könnyebben belehelyezkedni a kliensem helyzetébe.

  Tréneri szerepemben évente több mint 1000 órát töltök, és elmondhatom, hogy a csoportokkal töltött idő az egyik legenergizálóbb tevékenységem.

  A szükséglet alapú konfliktuskezelés elterjesztése lett az egyik fő célom, igazi öröm látni azt amikor az üléseken megvalósul a szemléletmód váltás, amikor a módszertan szerint elkezdjük alkalmazni az Alternatív Vitarendezést.  A mediáció szolgáltatást és tanítást 8 éve végzem kollégáimmal, ezidő alatt folyamatosan „tanulom magam”. 

  A veszteséggel élőket, ill. a különböző folyamatokat kudarcként megélő klienseimet támogatom a folyamat során.

  Segítőként, kedvenc területeim:

  Önismeret, önbizalom növelése

  • Munka és magánélet egyensúlya
  • Elakadások feltárása
  • Személyes hatékonyság, tudatosság növelés
  • Kiégés megelőzése és kezelése, Stresszkezelés

  Pap Edina

  ACC Coach 

  +36 30 263 5327

  Kivételes lehetőséget ad a hatni tudás képessége. Örömmel gondolok a munkámra úgy, hogy azzal hozzájárulok ahhoz, hogy az Ügyfeleim megéljék az általuk fontos teljesség érzését, új szokásokat és tudatosabb életet alakítsanak ki, és ettől pozitív változást indítsanak be. A motor mindenkiben ott van. A coaching, tréning és tanácsadások alkalmával abban vagyok jó, hogy olyan helyzeteket teremtek, ahol tanulhatnak Önmagukról, a környezetükről, illetve egy-egy adott témáról. Ezt tekintem hivatásomnak. A coachingban és tanácsadásban szenvedélyem és kiteljesedésem abból fakad, hogy Ügyfelem legjobb érdekeit szolgálom, pontosan úgy, ahogyan ők azt meghatározzák.

  Szeretem a holisztikus megközelítést. Minden mindennel összefügg. Közgazdászként fókuszom a gazdasági és a humán folyamatokon egyaránt jelent vannak. Szerencsésnek mondhatom magam, mert minden munkakörömben és minden területen megtaláltam azt, amiben fejlődhetek és amit szeretek. Az elkötelezettség számomra elengedhetetlen a munkámhoz. Minden területem összefügg egymással, együtt alkotnak egy egészet. Így tudom az Ügyfelem teljes fejlődését komplexen, holisztikusan támogatni és erősíteni. Pragmatikus és megoldás orientált vagyok.

   • Stílus coaching és Personal Branding
   • Generációk közötti együttműködés fejlesztése
   • Vezetői coaching
   • Változáskezelés és szemléletfejlesztés
   • Személyes hatékonyság növelése
   • Lean és Kaizen szemlélettel a vezetésben
   • Pályavitel és pályaorientáció
   • Coaching eszközök: képkártya, tesztek, kreatív technikák
   • Szervezetfejlesztők által használt modellek
   • Team coaching: változástámogatási és fejlesztő eszközként.
   • CAPTain személyiségkompetencia profil elemzés
   • SHL kompetencia és motivációs profil elemzés

  25+ év amerikai multinacionális vállalati múlt,

  17+ év vezetői tapasztalat,

  1500+ óra tréneri tapasztalat,

  200+ óra coaching gyakorlat

  Amennyiben érdeklődsz a képzés iránt, töltsd ki az alábbi űrlapot!

   Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

   SZAKMAI FELELŐS

   Hevesi Mónika

   Vállalati kommunikáció szakértő
   +36 30 281 48 56
   monikahevesi@vistaverde.hu

   „Minden sikeres Vezető mögött áll egy coach”. Én is ebben hiszek, és ezt tapasztaltam meg az üzleti életben is.”

   További képzések

   Mediatorkepzes 100x100 ikon

   MEDIÁTOR KÉPZÉS

   Munkavállalói elégedettségfelmérés ikon

   BELSŐ TRÉNER KÉPZÉS

   Business ikon

   BUSINESS COACH KÉPZÉS

   life coach továbbképzés

   COACH TOVÁBBKÉPZÉS

   Kiemelt

   AKTUÁLIS

   MBSR-well-being

   A mindfulness maga a tudatos jelenlét. Tudatosan jelen vagyunk abban, ami itt és most történik velünk – a testünkben és a tudatunkban. Amikor belső történéseinkre

   Bővebben »