vistaverde.hu
Vista Verde fekvő logó

Testsúly-Coaching

Specializáció Coachoknak

Amennyiben részt szeretnél venni a 2023. 03. 27-én 19-20 óra között megtartandó online nyílt alkalmunkon, kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot! Az űrlapon megadott e-mail címre küldjük a ZOOM linket. A részvétel díjtalan. Szeretettel várunk az eseményre!

  Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

  Mit csinál egy testsúly-coach?

  A testsúly-coach, mint minden coach, segít ügyfelének a folyamat elején egy világos, pozitív, előremutató (ez esetben testsúlyt érintő) célt kitűzni. A közös munka során pedig abban támogatja őt, hogy felismerje, mit és hogyan kellene megváltoztatnia hozzáállásában, meggyőződéseiben, és szokásaiban a tartós változás érdekében. 

  A testsúly-coaching azonban sokkal több puszta fogyó-, olykor hízókúrás támogatásnál. Itt tényleg azon van a hangsúly, hogy az ügyfél megértse, mit tehet a hagyományos, statisztikailag igazoltan minimális hatékonysággal bíró kalóriaszámoló módszereken túl, kognitív és lelki szinten egy jobb minőségű, egészségesebb, magabiztosabb, testi-lelki-egyensúlyban megélt életért. A felismerések tettekre váltásához pedig abban segítjük őt, hogy megfelelő eszköztárat alakítson ki a fentiek megvalósításához.

  Ezért érdemes!

  A képzés célja

  Sajnálatos tény, hogy a magyar népesség igen magas hányada elhízással, vagy túlsúllyal küzd, aminek következtében egyéb egészségügyi rendellenességek sokasága, és komoly lelki problémák jelentkeznek kísérő tünetként, illetve ördögi kör alakul ki, ahol gyakran a lelki gondok kivetülése testesül meg szó szerint súlyproblémákban. Ilyenkor sokan fogyókúrába kezdenek, melyek a statisztikák szerint, ha van is időleges eredményük, egy év után inkább további súlygyarapodást idéznek elő – ez a jól ismert jojó-effektus.

  Pedig létezik másik, hatékonyabb út is. Ez a tartós magatartásváltozás útja, melynek során az ember tudatosítja magában, hogyan javulhat viszonya a testéhez, az éhséghez, az ételhez és az evéshez, hogyan tudja visszavenni az irányítást ezek fölött és milyen étrend, étkezés-, és mozgásforma illik leginkább hozzá. A kellő felismerésekig és egy új szemléletig vezető úton azonban nehéz egyedül bolyongani, itt tud hathatósan segíteni egy testsúly-coach.

  Milyen képességek fejlődnek a továbbképzésen?

  A már meglévő coach-készségeket felhasználva, fejlesztjük, a testképpel, egészséggel, táplálkozással, ételekkel kapcsolatos területek sajátosságait, mint új ismereteket, közben ráerősítünk a kreatív feszültség tartás művészetére. A résztvevők képesek lesznek motiválni a fogyni vágyókat, hogy lépjenek és haladjanak a sokszor elfojtott vágyaikban, hogy megtörténjen a realizálás, és hogy a „megfelelő” attitűdjük szerint gondoskodjanak magukról amíg a kitűzött útjukat járják. Mivel a végzett tetsúly-coachok maguk is jobban átlátják és értik az összefüggéseket, könnyebben rá fognak tudni mutatni azokra, szükség esetén mernek konfrontálni és hatékony támogatást nyújtani a változásban.
  Ma már egyre közismertebb a „mindset” fontossága, az, hogy a legtöbb dolog fejben dől el. Mégis sok embernek szakszerű útmutatás nélkül nagyon nehéz ténylegesen megváltoznia. Képzésünk résztvevői pozitív pszichológiai ismeretekkel, különböző elméletekkel (pl. CBT, ACT, TA) felvértezve magabiztosan állhatnak majd ügyfeleik szolgálatába.

  Határterületek, mi az amivel nem foglalkozik a testsúly coach?

  Olyan módszertant adunk át, aminek segítségével élesen el lehet különíteni a határokat egyéb támogató szakmáktól.
  Nem fogunk étrendeket tervezni, módosítani, nem találunk ki és nem minősítünk fogyókúrákat, a megfelelő mennyiségű testmozgást sem írjuk elő a kliensünknek, sőt, vérkép elemzésen sem végzünk. A korábbi sérelmeket, kudarcokat, traumákat sem fogjuk feloldani.
  Így valójában, az erőforrásgyűjtés, a jelen realizálása, jövőkép alkotás a szemléletmód váltás, és végül a célállítás marad a mi kezünkben, ami pont elég a tudatossághoz, a változás igényének beindításához.

  A továbbképzés ütemezése

  A képzés 10 modulból áll.

  A modulok heti fél nap (4,5 óra) jelenléti elfoglaltságot igényelnek.

  (A képzési alkalmak között otthoni feldolgozás javasolt, melyhez biztosítjuk a jegyzeteket.)

  A képzés során (a képzési naptárban meghirdetett) 10 péntek délután találkozunk 14:00 – 19:00 között. A továbbképzést külön, résztvevőnként időpontra egyeztetett tudásvisszaellenőrzés zárja.

  Csoportos támogatás a képzés elvégzése után:

  A képzést követően szakmai szupervíziós csoport látogatására nyílik lehetőség.

  Online személyes konzultáció:

  Figyelembe vesszük, hogy munka vagy család mellett, előfordulhatnak váratlan események, ezért egy alkalommal díjmentes pótlást biztosítunk, egyeztetett időpontban.

  Online szakmai könyvtár:

  A képzés elindulásakor létrehozunk a Google Drive-on egy olyan mappát, aminek használatához csak és kizárólag a képzésen résztvevők kapnak jogosultságot.

  Ebbe az online szakmai könyvtárba töltjük fel azokat a flipchart jegyzeteket, ppt-ket, szakmai cikkeket, amit az adott témában érintettünk.

  Miből és mit fogsz tanulni?

  A könyv módszertanunk gerincét alkotja, a képzés díja tartalmazza a könyv árát, melyet az első képzési napon átadunk a résztvevőknek. 

  A könyv szerzője Mieke Kosters Hollandia egyik vezető testsúlycsökkentő programjának életre hívója. Több, mint 300.000 könyvét adták el és online tréningjeibe immár több, mint 25.000 résztvevő kapcsolódott be. A módszertan helytálló, és a végzett coachok ezt alkalmazva, és betartva a kereteket, biztonságos környezetet teremtve tudják majd támogatni az ügyfeleiket a szemléletmód váltás nehéz útján, hogy az tervezett, fenntartható legyen. A coach ebben a munkában is a kliense katalizátora tud lenni a folyamatban.

  „Ha alkalmazod a könyvben leírtakat, garantáltan fogyni fogsz, és örökre karcsú tudsz maradni. Ez nem egy sokadik fogyókúra, ez az a megközelítésmód, amivel véget vetsz a fogyózásnak és elkezdesz fogyni. Kialakítod a karcsú gondolkodásmódot, és mosolyogva nézel tükörbe. Az itt bemutatott elmélet a kognitív viselkedésterápia elvein alapszik, nincs köze semmilyen fogyókúrához! Bizonyítottan hatásos és azoknál is működik, akik velem együtt azt vallják, hogy az élet nem állhat örökös lemondásból, akik örömüket szeretnék lelni egy pohár borban, vagy egy kocka csokiban.”

  1.  A testsúly-coaching jelentése, szakterülete, határ- és társterületei. A testsúly-coach munkája – Mature modell (A. de Jong)
  2.  A célcsoport és a kövér, a fogyókúrás, ill. a karcsú mentalitás. (J.S. Beck, M. Kosters) Rögzült és fejlődésfókuszú mentalitás (C. Dweck) a testsúly szempontjából.
  3.  A testsúly-coaching-folyamat indítása, feltárás, célkitűzés, vízió (A. de Jong) Az ételekhez fűződő kapcsolat, az étel funkciói, intuitív evés (E. Resch , E. Tribole)
  4.  A dietetika mint határterület, a dietetikus munkája, együttműködés dietetikusokkal
  5.  A testhez fűződő kapcsolat, testkép (R. Dahlke) A Fogyókúrák és egyéb csapdák.
  6.  A fizikai/érzelmi éhség felismerése, Az érzelmi éhség típusai, Érzelmi munka (Lukács L.)
  7.  A szemléletváltást befolyásoló tényezők és kezelésük a coaching során I.: hiedelmek, meggyőződések, emlékek, szokások, kifogások, környezet. (G. Roth)
  8.  A szemléletváltást befolyásoló tényezők és kezelésük a coaching során II.: gátló parancsok, játszmák (E. Berne), kognitív torzítások (D. Burns), belső szabotőrök.
  9.  A coaching és a pszichológia határai, az evészavarok pszichológiája, pszichológiai esetek felismerése, ügyfelek továbbirányítása
  10.  Az életmódváltást segítő coaching-technikák (O Wollinger, J. Ch. Bays, M. Kosters, …) Megtorpanás, visszaesés kezelése, a motiváció és az elért eredmény fenntartása (M. Kosters)

  Részvételi szándékát kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével erősítheti meg. A jelentkezéshez minimum középfokú végzettség (érettségi) és befejezett (min. 100 órás) coach-végzettség szükséges, melyeknek másolati példányát a jelentkezéshez csatolni kell (elektronikus formátum esetén JPG, vagy PDF). Képzésünk nyílt csoportos képzés, mely csak a minimum létszám megléte esetén indul. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 10 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

  A képzés díja: 260.000. Ft +27% Áfa/fő

  KÉPZÉSEINKEN OKTATÓ TRÉNEREK

  Bálint Ceilia

  • Testsúly-coach
  • Life- és business-coach
  • Tréner
  • HR-tanácsadó
  • Szakfordító

  ccoach.hu

  Lauter Adrienn

  • Tanácsadó szakpszichológus
  • Mediátor
  • Autogén tréning gyakorlatvezető
  • Mentor

  pszichoszonett.hu

  Dikker Vanda

  • Pszichológus
  • Tréner
  • Business coach
  • Szervezetfejlesztő

  https://www.linkedin.com/in/vanda-dikker/

  Tóthné Gyulavári Mónika

  • Dietetikus
  • Coach
  • Szemtréner
  • Gyógymasszőr

  Amennyiben érdeklődsz, vagy további információra van szükséged, kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot!

   Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

   További képzések

   Mediatorkepzes 100x100 ikon

   MEDIÁTOR KÉPZÉS

   Munkavállalói elégedettségfelmérés ikon

   BELSŐ TRÉNER KÉPZÉS

   Business ikon

   BUSINESS COACH KÉPZÉS

   life coach továbbképzés

   COACH TOVÁBBKÉPZÉS

   Kiemelt

   AKTUÁLIS

   MBSR-well-being

   A mindfulness maga a tudatos jelenlét. Tudatosan jelen vagyunk abban, ami itt és most történik velünk – a testünkben és a tudatunkban. Amikor belső történéseinkre

   Bővebben »